Identifiquen una nova forma severa de la pigota dels micos amb alta mortalitat

La variant causa la defunció al 15% de les persones immunodeprimides amb VIH avançat

Un home contagiat de la pigota del mico en una imatge d'arxiu
Un home contagiat de la pigota dels micos en una imatge d'arxiu / Europa Press

Investigadors internacionals liderats per la Fundació Lluita contra les Infeccions (FLI) de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Barcelona i la Universitat Queen Mary de Londres han identificat una forma greu i necrosant de la pigota dels micos, que causa la mort al 15% de les persones immunodeprimides amb VIH avançat.

L'infectòleg de la FLI Oriol Mitjà ha recomanat que aquesta forma greu de la pigota del mico s'afija a la llista d'infeccions greus de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i del Centre per al Control de Malalties, ja que són particularment perilloses per a persones amb VIH en estadis avançats i han aconsellat que totes les persones amb la malaltia se sotmeten a la prova del virus d’immunodeficiència humana.

La investigació, que publica aquest dimarts la revista The Lancet, ha recopilat la sèrie més gran de casos de pigota dels micos en persones amb malaltia avançada per VIH, en la qual identifiquen una nova variant greu. Encara que els metges sospitaven que la infecció pot ser més greu en persones amb VIH avançat, fins ara no hi havia un estudi global que ho demostrara.

Aquest treball ha analitzat els casos de 382 persones amb VIH avançat, de les quals 107 van ser hospitalitzades i 27 van morir. Han descrit una forma molt greu de la malaltia caracteritzada per lesions cutànies necrosants, grans i generalitzades, taxes altes d'infeccions greus i, en alguns casos, lesions pulmonars inusuals.

Actualment, hi ha una llista de catorze infeccions que es comporten de manera diferent i són particularment perilloses per a les persones immunodeprimides amb infecció avançada per VIH, i els investigadors volen que la pigota s'incloga en aquesta classificació per a guiar el tractament de les persones amb més risc de morir a causa de les infeccions.

També et pot interessar

stats