Identifiquen una nova diana terapèutica que ajudarà a controlar els símptomes de l'asma

El nou estudi analitza el paper del miR-185-5p en els mecanismes que provoquen l'asma, com a potencial diana a la qual dirigir nous tractaments

Els investigadors José M. Rodrigo-Muñoz, Joaquín Sastre i Victoria del Pozo
Els investigadors José M. Rodrigo-Muñoz, Joaquín Sastre i Victoria del Pozo / CIBERES

Investigadors espanyols del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Respiratòries (Ciberes) i de l'Institut d'Investigació Sanitària Fundació Jiménez Díaz (IIS-FJD) han identificat una nova diana terapèutica que ajudarà a controlar els símptomes de l'asma.

L'asma és una malaltia provocada per una resposta anormal del sistema immune que genera una remodelació de les vies aèries i causa dificultat respiratòria i tos.

L'increment de la contracció del múscul llis bronquial és un segell distintiu d'aquesta patologia, i és el principal causant que s'estrenyen les vies respiratòries. Per això és un objectiu prioritari per a les teràpies.

El nou estudi, publicat en la revista Journal of Cellular Physiology, analitza el paper del microARN o miR-185-5p en els mecanismes que provoquen l'asma, com a potencial diana a la qual dirigir nous tractaments per a controlar aquests símptomes.

Els investigadors van estudiar com actua aquest microRNA per a regular dos factors clau implicats en la remodelació de les vies respiratòries en asma: la secreció de periostina (una proteïna generada per les cèl·lules epitelials i associada a la resposta immune en aquesta malaltia) i la contracció del múscul llis bronquial.

"Tant la periostina com la contracció del múscul llis són elements relacionats amb el desenvolupament de l'asma i hem demostrat que el miR-185-5p pot estar implicat en el control dels dos components, així que és una diana terapèutica nova", expliquen els investigadors.

Per això, els autors proposen la sobreexpressió artificial d'aquest microARN com a teràpia experimental alternativa innovadora.

També et pot interessar

stats