iDental va deixar un forat de 23,6 milions d’euros en la Seguretat Social

El jutge de la Mata ha acordat obrir una nova peça separada del cas a la llum d’un nou informe de la UDEF.

iDental va deixar un forat de 23,6 milions d’euros en la Seguretat Social
iDental va deixar un forat de 23,6 milions d’euros en la Seguretat Social

El Grup iDental té un deute acumulat amb la Seguretat Social des del 2015 fins al 2018 de 23.620.980 euros, segons ha determinat la secció d'investigació de la Seguretat Social de la Brigada Central de la UDEF en un informe remés al jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata.

A la llum de l'informe, De la Mata ha emés una interlocutòria en què acorda obrir una nova peça separada en el cas iDental, a la qual ha anomenat ‘Seguretat Social’. En aquesta resolució es distingeixen dues etapes del frau: una primera en la qual es van acumular 8,5 milions de deute, i una segona, en què va arribar fins als 16,6 milions. A això suma un tercer període, quan es va tractar de repetir l'estafa amb Instituts Odontològics Associats (IOA), en el qual els impagaments ascendeixen a 1,7 milions d’euros.

En la primera etapa, van estar al capdavant de les 55 empreses del grup iDental, Vicente Castañer i Antonio Javier García Pellicer. En el segon període, "la responsabilitat en aquests actes defraudatoris recau en Luis Sans Huecas", qui es troba a la presó, i els germans José María i Juan Garrido López, mentre que José Luis González hauria cooperat com a testaferro.

A aquestes xifres, De la Mata afig els impagaments de les empreses del grup IOA, dels quals responsabilitza Sans, els germans Garrido i el presumpte testaferro Domingo Bejarano Calabuig.

"L'ocultació dels socis reals de l'empresa deutora, la utilització de testaferros i els deutes molt elevats amb la Tresoreria General de la Seguretat Social" unit al "desviament de fons a estructures empresarials particulars" denoten, segons manifesta el jutge, "una planificació prèvia".

També et pot interessar

stats