Humans Fest i la fotoperiodista Eva Máñez exposen la diversitat de la lluita feminista als carrers de València

L’exposició "Els carrers seran sempre nostres" romandrà a l'interior del pati de la Diputació de València fins al 26 de juny 

Fotografia d'una manifestació del 8M a la ciutat de València
Fotografia d'una manifestació del 8M a la ciutat de València / Eva Máñez

La fotoperiodista Eva Máñez, en el marc del festival Humans Fest, exposa una selecció d'imatges sobre les mobilitzacions feministes de València en els últims anys, una mostra que es pot visitar en la Diputació de València i que posa de manifest "la diversitat i transversalitat" d'aquesta lluita pels drets de les dones, que "són també drets humans".

Un dels missatges feministes que omplin els carrers de València cada 8M
Un dels missatges feministes que omplin els carrers de València cada 8M / Eva Máñez

L’exposició "Els carrers seran sempre nostres" romandrà a l'interior del pati de la Diputació fins al 26 de juny, amb entrada lliure i gratuïta els caps de setmana. La vaga de dones convocada el 2016 marca l'inici de l'exposició, que rememora les marxes del 8M durant diversos anys, del 25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes o les mobilitzacions contra la sentència del cas de La Manada. A través de les fotografies de Máñez es recuperen els missatges que van mostrar les activistes, com “Que ser dona no ens coste la vida”, “La maternitat és una elecció” i “La precarietat està feminitzada”.

Fotografia de la manifestació del 2018 amb motiu del 8M a la ciutat de València
Fotografia de la manifestació del 2018 amb motiu del 8M a la ciutat de València / Eva Máñez

"Tenim dones migrants, dones que estan parlant de diversitats culturals, de diversitats en l'edat, de precarització de les cures o agressions", ha destacat la fotoperiodista, que amb aquesta exposició vol "mostrar la diversitat de dones i la interseccionalitat de la lluita feminista".

Quan Máñez va rebre l'encàrrec del festival de mostrar aquesta diversitat, "podria haver triat fotos de tot el món", però a València "han ocorregut coses prou importants i la força de les dones als carrers ha sigut molt potent". "Podem comptar aquesta diversitat, aquesta transversalitat del feminisme i aquesta necessitat de drets humans per a les dones a través de l'esforç que han fet les feministes als carrers de València", ha assegurat.

També et pot interessar

stats