Humanitzar els naixements: insten el Consell a crear de cases de part als hospitals

Les Corts aproven una proposta per a posar en marxa espais annexos a les unitats d'obstetrícia.

VÍDEO | Humanitzar els naixements: insten el Consell a crear de cases de part als hospitals

Els hospitals valencians estan un pas més prop de tindre cases de part, unes instal·lacions que volen humanitzar i fer més amables els naixements. La Comissió de Sanitat i Consum de les Corts ha aprovat una proposta de Compromís amb els vots a favor de tots els grups, i el vot en contra de Vox. Insten el Consell a estudiar-ne la viabilitat, com a espais annexos a les unitats d'obstetrícia.

A la Comunitat Valenciana, l'Hospital de la Plana, a Vila-real, és un dels centres referents en aquest tipus de parts alternatius, que des de la dècada de 1990 han vist un ressorgiment. Mantenint totes les garanties sanitàries, generen espais tranquils i més atents a les necessitats de les mares i dels nadons, sempre amb la cura de les matrones.

Cinc dones han participat en el docuweb 'Parir en el segle XXI', que pròximament es publicarà al web d'À Punt Mèdia; una d'elles és Àngels, que va donar a llum en una banyera: "És com estar a casa però ben atesa", ha recordat, i ha explicat que va triar aquesta opció perquè "sabia que anaven a respectar els temps". El projecte audiovisual vol donar visibilitat al treball de les comares i aportar una imatge realista del naixement: un moment íntim, poderós i primitiu.

També et pot interessar

stats