Huit municipis elaboren un pla d'actuació municipal contra inundacions

El pla està enfocat a previndre aquest tipus de fenòmens en poblacions de menys de 5.000 habitants.

Huit municipis elaboren un pla d\'actuació municipal contra inundacions
Huit municipis elaboren un pla d'actuació municipal contra inundacions
11 de desembre 2019 - 21:15

Els municipis d'Albalat de la Ribera, Benicull de Xúquer, Fortaleny, Riola, Polinyà de Xúquer, Bonrepòs i Mirambell, Sollana i Benimuslem, catalogats de màxim risc de patir inundacions en episodis de gota freda, estan elaborant, junt amb la Diputació de València, un pla d'actuació municipal per a previndre aquestes situacions.

El pla, que està enfocat a municipis amb menys de 5.000 habitants que no tenen la capacitat tècnica per a tirar endavant els plans municipals pel seu compte, fet que ha dut la institució provincial a enviar els tècnics per a fer una anàlisi exhaustiva sobre el terreny, redactar els informes pertinents i explicar com s'ha d'actuar davant una emergència d'aquestes característiques.

Segons la Diputació, fins ara, cada vegada que tenia lloc un episodi de gota freda, s'actuava d’acord amb l'experiència acumulada en ocasions anteriors, no obstant això, el nou pla, que es desenvolupa en quatre fases, ajudarà al fet que es puga procedir d'una manera més pràctica. Està previst que al llarg del primer semestre del 2020 els huit municipis tinguen ja els plans aprovats.

També et pot interessar

stats