Huit detinguts a València i Madrid per extorsionar persones que buscaven prostitutes en Internet

Publicaven anuncis falsos per a captar les víctimes, que accedien als pagaments exigits per por a represàlies i perquè els familiars no se n'assabentaren

Un dels xats en què els detinguts amenacen les víctimes de l'estafa
Un dels xats en què els detinguts amenacen les víctimes de l'estafa / Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut a València i a Madrid huit homes acusats d'extorsionar persones que contactaven amb falses prostitutes a través d'Internet. Les víctimes accedien al pagament que els demanaven els xantatgistes per a evitar que els familiars se n'assabentaren o perquè temien per la seua vida o la de les persones més acostades. Segons ha informat el cos policial aquest dimecres, s'havien defraudat més de 5.000 euros i la detenció ha permés aclarir un quinzena de denúncies. 

Tot i que el nucli del grup criminal estava a València i els voltants, hi ha persones afectades a tot Espanya per l'activitat dels presumptes delinqüents. Penjaven anuncis falsos en diverses pàgines web per a captar les víctimes. Dies després que aquestes persones s'interessaven pels serveis sexuals oferits, els enviaven missatges amenaçadors des d'un número que no coneixien. Es tractava del suposat cap de les xiques, que manifestava ser d'Albània o d'algun altre país d'Europa de l'Est i que els recriminava haver-los fet perdre el temps. Els amenaçava i els exigia una quantitat de diners com a compensació.

Un dels xats en què els detinguts amenacen les víctimes de l'estafa
Un dels xats en què els detinguts amenacen les víctimes de l'estafa / Policia Nacional

Els afectats, bé per evitar que els seus afins saberen que havien contactat amb prostitutes o bé per temor a un risc real per a la seua vida o per a la de la seua família, accedien al pagament mitjançant transferències bancàries, proveïdors de serveis de pagament o codis de diners. Els detinguts, tot i això, no paraven ací sinó que intentaven esprémer-los tractant d'obtindre el tant benefici econòmic com els fora possible.

També et pot interessar

stats