Huit detinguts a València per extorsionar usuaris de webs de trobades sexuals

Reclamaven quantitats que anaven dels 100 als 80.000 euros i amenaçaven amb fotos intimidatòries per no haver acudit a cites falses

Un vehicle de la Policia Nacional
Un vehicle de la Policia Nacional / À Punt NTC

La Policia Nacional ha detingut huit persones a València i tres a Jaén com a presumptes membres d'un grup que extorsionava usuaris de pàgines de trobades sexuals, als quals reclamaven quantitats que anaven dels 100 als 80.000 euros i amenaçaven amb fotos intimidatòries per no haver acudit a cites falses.

El líder de la banda, que s'autodenominava en xarxes socials Messi del Work, va ser arrestat a la casa d'un amic a la serra de Jaén quan preparava la seua fugida d'Espanya, segons informa la Policia aquest diumenge en un comunicat. Aquest home s'havia fet popular en xarxes socials, on publicava vídeos amb armes, conduint a alta velocitat, amb quantitats considerables de droga i animals perillosos, i presumia de guanyar 50.000 euros al mes.

El grup, indica la Policia, actuava en tot el territori espanyol i la seua manera d'actuar consistia a publicar anuncis en pàgines de contactes sexuals i emmagatzemar els números de telèfons dels interessats en els serveis.

Dies després, l'organització enviava un missatge a les seues víctimes, fingint que el remetia el cap d'una de les cases de cites anunciades, i els retreia no haver acudit a una trobada, per la qual cosa els exigien el pagament pel temps perdut. Per a aconseguir que acceptaren els pagaments, amenaçaven els perjudicats i els enviaven imatges intimidatòries.

El grup comptava amb persones que facilitaven als seus membres els seus comptes bancaris per a ingressar els guanys de les extorsions, a canvi d'una quantitat de diners.

Les onze detencions han tingut lloc en el marc de l'anomenada operació Gira-sol, que suposa la culminació d'una investigació de dos anys que va començar amb la denominada operació Mijail, en la qual ja van detindre 57 persones que delinquien amb el mateix mètode.

També et pot interessar

stats