Huit comarques d'Alacant i València en alerta per una nova onada de calor

S'esperen nits equatorials en municipis de dotze comarques i dimarts l'alerta pujarà a extrem a la Llosa de Ranes, Llocnou d'en Fenollet, Oliva, Pego i Venta del Moro

Un home es refresca en una font del centre de València per a suportar les altes temperatures en una imatge d'arxiu
Un home es refresca en una font del centre de València per a suportar les altes temperatures en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

La Conselleria de Sanitat ha activat per a aquest dilluns el nivell d'alerta sanitària per una onada de calor alt en municipis de huit comarques de la Comunitat Valenciana.

Segons ha concretat aquest departament, les localitats en alerta se situen a les comarques del Comtat, la Vall de Cofrents-Aiora, la Costera, la Marina, la Plana d'Utiel-Requena, la Ribera Alta, la Safor i la Vall d'Albaida.

A més, s'esperen nits equatorials, és a dir, amb més de 25 graus, en municipis de la Marina, l'Alacantí, el Baix Segura, el Baix Vinalopó, la Plana, el Baix Maestrat, el Camp de Morvedre, l'Horta Nord, la Ribera Baixa, i València.

Dimarts, l'alerta per l'onada de calor pujarà d'alt a extrem als municipis de la Llosa de Ranes, Llocnou d'en Fenollet, Oliva, Pego i Venta del Moro. La llista completa dels municipis afectats per l'alerta de calor es pot consultar enhttp://comunitatvalenciana.meteoclim.eu/

Cartell amb recomanacions de la Generalitat davant l'onada de calor
Cartell amb recomanacions de la Generalitat davant l'onada de calor / GVA

Per a més informació sobre mesures preventives i el pla de prevenció per altes temperatures es pot accedir als webs https://www.sp.san.gva.es/calor i https://www.san.gva.es/ola-de-calor.

34 províncies en risc per calor i a Extremadura poden arribar als 42 graus

Un total de 34 províncies estan aquest dilluns en avís taronja (risc important) i avís groc (risc) per calor, mentre que tres més tindran avís per pluges i tempestes, segons el pronòstic de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Les províncies amb risc important per temperatures màximes són Còrdova, Jaén, Sevilla, Badajoz, Càceres, Salamanca, Àvila, Toledo, Ourense per valors que s'acostaran als 40 °C que, en el cas d'Extremadura, arribaran als 42 °C.

Així mateix, aquest dilluns València, Conca i Terol estaran en risc per pluges i tempestes que poden caure a les hores centrals del dia. Es podran acumular fins als 20 litres per metre quadrat en una hora que és probable que vagen acompanyades de granís.

També et pot interessar

stats