Huit anys de presó per violar una dona a Sant Vicent del Raspeig

El tribunal considera provat que l'home, de 45 anys, va forçar la dona en dues ocasions, després que ella accedira a realitzar un ball eròtic a canvi de diners

Audència Provincial d'Alacant
Audència Provincial d'Alacant / Arxiu

L'Audiència d'Alacant ha condemnat un home de 45 anys a huit anys de presó per agredir sexualment una xica colombiana amb la qual havia passat una nit de festa amb un altre amic, en una urbanització de Sant Vicent del Raspeig. Al mateix temps estableix l'obligació d'indemnitzar la víctima amb 12.000 euros pel mal moral ocasionat.

El tribunal considera provat que el processat va forçar sexualment la dona en almenys dues ocasions, després d'haver estat consumint alcohol i cocaïna i que ella accedira a realitzar un ball eròtic a canvi de diners.

En el transcurs de la vetlada, la xica va accedir a fer un striptease, després que l'home li oferira 100 euros, encara que va deixar clar "que no anava a tindre relacions sexuals amb ell". Al final del ball, el propietari de l'habitatge va demanar a l'acusat i a la xica que abandonaren la casa.

L'home va eixir abans, però la va esperar fora per a oferir-se a acompanyar-la a agafar un taxi. En arribar a un descampat pròxim, "la va tirar en terra, la va bufetejar" i li va dir que l'"esquarteraria" si no feia el que li deia.

Tot seguit, la va conduir a sa casa, situada molt a prop, "li va mostrar un armari amb armes de foc i li va dir que es llevara la roba i que si intentava escapar, la mataria".

Segons la sentència, ella va obeir i va demanar anar al bany, on va intentar telefonar a la policia i no va poder i, en tornar, l'acusat la va tirar sobre un matalàs i la va penetrar.

A més, l'agressió sexual es va reproduir l'endemà, fins que, al voltant de les nou del matí, la dona va aprofitar una distracció per a eixir de l'habitatge mig nua, saltar la tanca i demanar ajuda a un veí, que va telefonar a la policia.

L'acusat nega els fets i assegura que la relació sexual va ser consentida

L'acusat va negar els fets i va assegurar que la relació sexual havia sigut consentida i que, després que la xica deixara el seu habitatge de manera sobtada, va avisar els seus pares que havia passat una nit de festa amb una dona i que pensava que "li l'anava a embolicar".

En la declaració va afegir que tots dos havien consumit alcohol i cocaïna i la seua defensa va sol·licitar la lliure absolució en negar l'existència de delicte.

No obstant això, el tribunal confereix credibilitat a la versió de la denunciant en considerar que va mantindre una versió coherent i persistent. A més, afegeix que existeixen altres elements que corroboren la versió de la dona com el relat del veí que li va prestar auxili, qui va assegurar que la va trobar "demacrada, nerviosa i molt bruta", mentre "mirava contínuament cap al carrer amb por".

De la mateixa manera, el tribunal té en consideració el relat d'un dels agents de la Guàrdia Civil que va assistir la xica, qui va confirmar que es trobava seminua i molt alterada.

I, finalment, incideix en el fet que l'amic de l'acusat també va confirmar que aquest havia abandonat l'habitatge mitjà hora abans que la dona, malgrat que el processat havia manifestat que havien eixit al mateix temps.

Per tot això, el tribunal considera que els fets provats són constitutius d'un delicte continuat d'agressió sexual, sense ús de violència o intimidació ni l'ús d'armes.

La sentència és recurrible en apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) en el termini de deu dies.

També et pot interessar

stats