Huit anys de presó per un home que va intentar matar l'exparella amb un punxó a Oriola

El Tribunal Suprem ratifica la condemna i rebutja el recurs del condemnat contra la decisió del TSJCV

Façana del Tribunal Suprem en una imatge d'arxiu
Façana del Tribunal Suprem en una imatge d'arxiu / Carlos Lujan (Europa Press)

El Tribunal Suprem ha ratificat la condemna de huit anys de presó a un home per intentar matar l'exparella apunyalant-la amb un punxó a Oriola (Baix Segura) després d’haver-li demanat que retirara la denúncia que havia interposat contra ell per violència de gènere.

L'alt tribunal, d’aquesta manera, desestima el recurs del condemnat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que ratificava la sentència de l’Audiència Provincial d’Alacant, que li havia imposat la condemna amb l’agreujant de parentiu en concurs medial amb un delicte de trencament de mesura cautelar. 

L’Audiència va considerar provat que l’home es va aproximar a la dona sabent que incorria en el trencament de la mesura cautelar, es va clavar amb ella dins d’un vehicle i li va demanar que retirara la denúncia contra ell. Davant la negativa d’ella, va començar una discussió sobre el futur divorci en la qual el condemnat, amb intenció de posar fi a la vida de la dona, la va apunyalar amb un punxó. En intentar fugir, a més, li va colpejar el cap contra una paret fins que un home que havia vist l’escena la va auxiliar. 

L’home va recórrer la decisió per diversos motius, entre ells, error en l’apreciació de la prova i vulneració de la tutela judicial efectiva, i per la no suspensió del juí perquè el segon advocat que el va representar interrogara una testimoni que considerava fonamental per a la defensa. 

L'alt tribunal ha rebutjat vulneració perquè el recurrent va ometre fer constar quines preguntes li anava a preguntar, i fins i tot en oferir-li l'opció que es llegira la declaració sumarial de la testimoni, hi va renunciar. El Suprem entén que el tribunal d'instància va valorar la declaració de la víctima i que el TSJCV la va revisar, per la qual cosa hi ha prova suficient i considera que consta "clarament" la intenció de matar, almenys, amb dol eventual.

També et pot interessar

stats