Huit anys de l'incendi forestal d'Andilla

El foc va cremar una superfície total de 20.945 hectàrees.

Imatges aèries de l’incendi forestal d’Andilla
Imatges aèries de l’incendi forestal d’Andilla / Generalitat

Aquest dilluns es compleixen huit anys de l'incendi forestal que va cremar una superfície total de 20.945 hectàrees, 19.691 de les quals forestals al municipi d'Andilla (Serrans). El foc va iniciar-se el dia 29 de juny de vesprada i no pogué controlar-se fins a una setmana més tard, el 6 de juliol.

Catalogat com un gran incendi forestal, el vent i la topografia van complicar les labors d'extinció. L'evolució del foc va ser ràpida, amb unes condicions favorables de vora 40 °C de temperatura i una humitat per davall del 10%, que afavoriren la crema de la vegetació forestal.

A més, la simultaneïtat amb l'incendi de Cortes de Pallars, iniciat un dia abans, va dificultar el control d'ambdós focs. En total, als dos incendis es cremaren més de 50.000 hectàrees, una superfície més gran que la d'Andorra.

Enguany les veus expertes preveuen un estiu amb un alt risc d'incendis forestals, afavorits per una primavera plujosa i pel fet que a causa de la Covid-19 no s'hagen pogut dur a terme moltes tasques preventives.

També et pot interessar

stats