Els huit activistes rebutgen declarar pel boicot a un músic proisraelià en el Rototom

Estan acusats de delictes d’amenaces, coaccions i incitació a l’odi per una campanya contra la participació del raper Matisyahu a Benicàssim.

El cantant Matisyahu durant la seua participació en el Rototom, a Benicàssim
El cantant Matisyahu durant la seua participació en el Rototom, a Benicàssim / Efe

Els huit membres del moviment BDS (Boicot, Desinversions i Sancions contra Israel) imputats per participar en la campanya de boicot contra la participació del cantant nord-americà proisraelià Matisyahu en el festival Rototom de 2015, a Benicàssim, s’han acollit al seu dret a no declarar en el jutjat. 

Estan acusats de cometre delictes d’amenaces, coaccions i incitació a l’odi per una campanya en les xarxes en què demanaven al festival que reconsiderara la participació del raper, un cantant defensor de la intervenció militar a Gaza i que ha negat l’existència del poble palestí. Els demanen fins a 4 anys de presó. 

Els activistes, cinc valencians i tres catalans, han acudit aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia de València. Inma Milán ha explicat que s’han negat a declarar perquè pensen que “participar d’aquesta acusació” és entrar al joc dels denunciants d’“instrumentalització d’una causa política legítima i no violenta”. En la seua opinió, la querella respon a “un intent de dissuadir l’activisme pro-Palestina i solidari” i ha defensat que van fer “ús de la llibertat d’expressió per a una campanya legítima”.

Un altre dels activistes investigats, Carlos Marcos, ha assenyalat que l’acusació “no representa el col·lectiu jueu” i que no saben qui està darrere. Marcos ha defensat que el BDS és un moviment “legítim” i “pacífic”. 

L’advocat Joan Bertomeu ha assegurat que els arguments de la querella són “difusos” i pensa que l’acusació popular “no representa a ningú”. Els activistes esperen que la fiscalia sol·licite l’arxivament de la causa, perquè entenen que “no se sosté”, i han agraït les mostres de solidaritat rebudes. 

El festival Rototom Sunsplash va convidar de nou Matisyahu

L’organització del festival reggae Rototom Sunsplash va rectificar i va convidar de nou a Matisyahu a actuar després d’haver anul·lat la seua actuació per una campanya de “boicot” i va haver de demanar disculpes després de reconéixer la seua “equivocació”. 

També et pot interessar

stats