Hui és el dia amb més accidents de trànsit de l’any

Les presses per arribar al treball, el canvi d’hora i els efectes de la climatologia sobre el paviment són les raons.

Hui és el dia amb més accidents de trànsit de l’any
Hui és el dia amb més accidents de trànsit de l’any

Aquest dimarts, 29 d’octubre, entre les 8 i les 9 del matí, és el moment més perillós de l’any per a desplaçar-se en cotxe o moto al treball segons un informe del Reial Automòbil Club d’Espanya, el RACE. Es tracta d’un estudi que recull estadístiques dels últims deu anys i que assenyala que quasi el 64% dels sinistres es produeixen anant al treball.

Jorge Castellano, cap de Seguretat Viària del RACE, explica per què hui és el dia més perillós. “Venim d’un canvi d’hora, el paviment més esvarós en aquesta època de l’any i en aquestes hores solem anar al treball amb estrés”, són les raons. 

L’informe del RACE indica també que una persona d’entre 16 i 29 anys, en un desplaçament cap a la faena a una empresa de més de 250 empleats en la qual fa menys de sis mesos que treballa, està més exposada a patir un accident. Assenyala que la raó és que una persona nova en una faena sol intentar ser més puntual i les presses n'incrementen el risc. 

L’estudi del RACE insisteix en la inversió en formació ja que només un 27% de la plantilla rep formació en seguretat viària, a pesar que hi ha més de 69.000 accidents laborals a les carreteres a l’any, que han provocat una baixa.

També et pot interessar

stats