Amistat i negocis, una combinació que sí que és posible

Treballar amb amistats ens dona seguretat i suport, però hem de tindre els assumptes econòmics clars des del principi

HUI CELEBREM EL DIA DE L'AMISTAT

Hem sentit dir moltes vegades que no és convenient mesclar amistat i treball. Però hui, Dia Internacional de l’Amistat, volem reivindicar que obrir empreses o encetar negocis amb amics i amigues també té una part molt beneficiosa: coneixem perfectament l’altra persona, compartim valors, ens dona confiança, suport i seguretat, i en els moments més difícils segur que són el nostre alé per seguir endavant, perquè si en el terreny personal ja són un suport, és difícil que en el laboral ens defrauden.

Silvia i Jenny, d’amigues del gimnàs a sòcies

Silvia i Jenny són un de tants exemples d’amigues que són sòcies. Forjaren la seua amistat practicant crossfit, i en un moment vital en què cap de les dues estava massa bé en l’àmbit laboral van decidir obrir un negoci juntes. Jenny sempre havia treballat en l’hoteleria i a Silvia li encisava fer pastissos, així van donar vida a Turmalina, una cafeteria-pastisseria a Paiporta on ja fa quatre anys que estan juntes. “Després d’aquests anys la nostra amistat ha eixit reforçada”, assegura Jenny, encara que reconeix que hi ha moments de tensió quan es desborda la faena. Però com diu Silvia, “com més entrebancs, més arrimem les dues el muscle i ens donem molt de suport”. Ara bé, les dues reconeixen que ha d’haver-hi molta comunicació, ser sinceres i tindre les coses molt clares.

Jose Enrique i Vicent, amics i companys 24 hores al dia

Jose Enrique i Vicent es coneixen des de fa 15 anys, però el 2018 decidiren crear Sacabutx Art, una empresa des d’on fan falles. Els dos són artistes i ja havien treballat prèviament. “Ell m’ajudava pintant molts dels meus treballs i jo també li feia estructures, així que ens animàrem a iniciar un projecte conjunt, que sempre seria millor”, assegura Jose Enrique. Vicent confessa que al principi li sorgiren dubtes, “por per si es veia perjudicada la nostra amistat”. Però de moment sembla que tot va sobre rodes i la confiança que ja tenien fou un punt a favor. “És veritat que quan arriba el febrer ja estem molt nerviosos i hi ha vegades que ens tirem els trastos al cap” riu Vicent, “però deu minuts després ja se’ns ha passat i ja estem parlant del València”. A més tenen gustos i aficions semblants, la qual cosa fa que tinguen la mateixa idea per a l’estil de falla que volen.

Ara bé, per a les dues parelles és fonamental tindre des del principi els assumptes econòmics ben clars, així com saber el paper de cadascú en l’empresa i respectar-lo. Seguint aquests consells, i amb molta paciència, l’amistat i el treball podrien ser per sempre.

També et pot interessar

stats