Hui se celebra el Dia Mundial de les Persones Docents

Els professors recorden la importància de la docència per a l'individu i la societat i reclamen que es dignifique la seua professió.

Hui se celebra el Dia Mundial de les Persones Docents
Hui se celebra el Dia Mundial de les Persones Docents

Els professors i les professores celebren hui el seu dia mundial recordant la "contribució imprescindible" que aporta la docència a l'individu i a la societat i han reclamat que es dignifique la seua professió.

Ho han assenyalat així diversos sindicats de la professió docent i ONG amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Persones Docents, que se celebra sota el lema "El dret a l'educació implica el dret a uns docents qualificats".

Dia de celebració i reivindicacióL'Associació Nacional de Professors de l'Ensenyament (ANPE) considera que el professorat presta a la societat "un servei essencial" i que "les seues condicions retributives, laborals i socials no poden seguir minvades". Reclamen la regulació de la professió docent, que "fa anys que està estancada" amb una llei de la professió docent i un estatut de la funció pública docent.D'altra banda, el Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament (STES) ha assenyalat que diversos organismes internacionals s'han dirigit als governs reivindicant "més professorat i millor format" per poder atendre, en condicions de qualitat, les necessitats creixents d'escolarització en el món.Segons estimacions de la Unesco, el nombre de menors sense escolaritzar en el planeta voreja els 264 milions.STES ha exigit, també, la derogació "immediata, sense més dilacions, ambigüitats ni titubejos per part de l'actual govern" de les retallades educatives que es van engegar al 2012.Al seu torn, UGT ha explicat que aquesta jornada és l'ocasió idònia per a fer un balanç i reflexionar sobre les mesures a implementar per a potenciar la formació dels docents. "La formació del professorat ha de ser qualificada, tant la inicial com la permanent, i ha d'estar vinculada a les exigències que planteja la funció docent", ha assenyalat UGT, la qual considera que les administracions han de potenciar la formació impulsant la innovació, l'experimentació i la renovació educativa.Educació accessible i de qualitat també per als xiquets i en les zones ruralsL'Associació Mundial d'Educadors Infantils (AMEI-Waece) ha fet una crida sobre els reptes urgents de l'educació infantil a Espanya. El president, Juan Sánchez Muliterno, ha criticat que l'educació infantil, que és la base del sistema educatiu, no siga considerada com a tal i reclama que l'educació en edats primerenques reba la mateixa atenció que qualsevol altre nivell educatiu i formatiu. Pel que fa a l'educació en el món rural , l'ONG InteRed ha exigit una educació accessible (econòmicament, físicament i pedagògicament), rellevant, pertinent i adaptable a les distàncies i realitats locals que siga capaç de respondre a les diferències individuals. Dia de celebració i reivindicació

Educació accessible i de qualitat també per als xiquets i en les zones rurals

També et pot interessar

stats