Hui se celebra el Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia

La data coincideix amb l'eliminació de l'homosexualitat de la llista de malalties mentals fa 28 anys.

Hui se celebra el Dia Internacional contra l\'LGTBIfòbia

En À Punt Mèdia hem volgut conéixer la història de Carmen i Maria, mare i filla, que són un exemple d'acceptació i superació de prejudicis. L'homosexualitat de Maria, la menuda de tres fills, es va convetir en un conflice familiar. Han transcorregut nou anys fins que els pares han acceptat la seua orientació sexual. Es tracta d'un patró que per desgràcia es repeteix en el 90% dels casos.

La celebració d'aquest dia coincideix amb la presentació de l'avantprojecte de la llei valenciana per a la igualtat de les persones LGTBI. Aquesta llei incorporarà el tractament de la diversitat sexual, familiar i de gènere en els currículums de les escoles.

LGTBIfòbia al món

Huitanta països de tot el món criminalitzen les persones LGTBI. A més, hi ha 8 països que apliquen la pena de mort. Són l'Iran, l'Iraq, l'Aràbia Saudita, el Iemen, el Sudan, Síria, Nigèria i Somàlia. Europa i alguns països d'Amèrica són les zones on més s'ha avançat en la protecció dels col·lectius LGTBI. Així i tot, en 35 països europeus, les persones transgènere han de rebre un diagnòstic mental per a canviar de sexe i en 18 s'han de sotmetre a esterilització.

També et pot interessar

stats