Huawei ja prepara el seu nou sistema operatiu

S'anomenarà 'Somni roig', serà compatible amb les aplicacions Android i s'espera que estiga enllestit a la tardor.

Huawei ja prepara el seu nou sistema operatiu
Huawei ja prepara el seu nou sistema operatiu

L'anunci de diferents companyies tecnològiques dels Estats Units de deixar de proveir el gegant xinés de telefonia mòbil Huawei amb components i programari va fer sonar totes les alarmes entre els usuaris i les usuàries d'aquests dispositius. Hi havia desconeixement sobre quin anava a ser el futur de l'empresa xinesa i, especialment, de si les persones amb un mòbil Huawei podrien emprar i tindre actualitzades les aplicacions d'Android.

Malgrat que es va donar un respir amb el retardament de tres mesos del veto al gegant xinés, la companyia ja ultima el que serà el seu propi sistema operatiu. El nom triat és el de Somni roig i es preveu que puga estar operatiu cap a la tardor. Es podrà utilitzar en tots els mòbils Huawei i serà compatible amb totes les aplicacions Android. Es tracta d'un projecte en què l'empresa treballa des de fa anys, procés que s'ha accelerat amb la conjuntura actual.

S'assenyala que, per a desenvolupar aquest sistema operatiu, Huawei pot haver optat per una base d'Android, que està disponible en codi obert, i haver construït a partir d'aquests ciments el seu programari. Un model paregut al que ja hi ha a la Xina, on la censura no permet l'accés a les aplicacions de Google ni a altres de companyies occidentals. Per exemple, a aquest país hi ha un fum d'apps paral·leles, com ara Weibo en lloc de Twitter, WeChat substituint WhatsApp o TanTan i no Tinder.

Mentre tot aquest panorama s'aclareix, l'empresa xinesa ha sol·licitat a la justícia dels Estats Units que declare inconstitucional la prohibició perquè les agències governamentals del país adquirisquen els seus productes. La companyia ha presentat una moció per a un juí sumari, un mecanisme que permet que el jutge es pronuncie sense que s’haja de fer tot el procés judicial.

També et pot interessar

stats