Huawei estableix a València la primera unitat d'investigació en 6G

La companyia xinesa ha firmat un acord de cinc anys amb la UPV per a treballar en la futura xarxa de comunicacions.

Huawei estableix a València la primera unitat d'investigació en 6G
Huawei estableix a València la primera unitat d'investigació en 6G

Quan el món comença a acollir les primeres experiències de comunicació en 5G, les companyies de telecomunicacions internacionals ja treballen en el desenvolupament del 6G. La Universitat Politècnica de València (UPV) i Huawei Technologies han anunciat aquest dilluns la posada en marxa de la primera unitat d'investigació conjunta que la multinacional xinesa impulsa a Espanya per a avançar cap a la futura xarxa de comunicacions 6G.

La creació de la unitat d'investigació és fruit de quasi dos anys de treball, que va començar amb la celebració a València del Global 5G Event, i l’acord entre les entitats tindrà una durada inicial de cinc anys, prorrogable a altres cinc.

Huawei invertirà al voltant d'un milió d'euros cada any per a dur a terme diferents projectes d'investigació capdavanters a l'àmbit mundial sobre la tecnologia 6G. Els programes seran triats per un comité format per cinc experts de la multinacional xinesa liderats per Wen Tong (director tecnològic de Huawei Wireless) i altres cinc de la UPV: Narcís Cardona, José F. Monserrat, José Capmany, Eva Antonino i Pascual Muñoz.

Què és el 6G?

El 6G serà la sisena generació de tecnologies de comunicació sense cables; és a dir, l’internet que utilitzen els dispositius mòbils per a connectar-se a la xarxa independentment del lloc on es troben. En l’actualitat, la majoria de dispositius disposen de 4G, que permeten visionar continguts a 200 megabytes per segon. Així, amb el 5G, la velocitat augmentaria fins a un gigabyte per segon i, si s’avança fins al 6G, les expectatives són d’arribar fins a un terabyte per segon.

“El 6G crearà una nova generació de xarxes mòbils més enllà del que coneixem hui dia. Per a nosaltres, haver sigut triats per Huawei suposa un gran impuls al lideratge internacional de la UPV respecte al disseny de les futures tecnologies, així com una oportunitat sense precedents per a tindre un paper clau en el futur del progrés tecnològic”, ha apuntat el rector de la universitat, Francisco Mora, en la presentació d’aquesta col·laboració aquest dilluns.

També et pot interessar