Huawei estableix a València la primera unitat d'investigació en 6G

La companyia xinesa ha firmat un acord de cinc anys amb la UPV per a treballar en la futura xarxa de comunicacions.

Huawei estableix a València la primera unitat d'investigació en 6G
Huawei estableix a València la primera unitat d'investigació en 6G

Quan el món comença a acollir les primeres experiències de comunicació en 5G, les companyies de telecomunicacions internacionals ja treballen en el desenvolupament del 6G. La Universitat Politècnica de València (UPV) i Huawei Technologies han anunciat aquest dilluns la posada en marxa de la primera unitat d'investigació conjunta que la multinacional xinesa impulsa a Espanya per a avançar cap a la futura xarxa de comunicacions 6G.

La creació de la unitat d'investigació és fruit de quasi dos anys de treball, que va començar amb la celebració a València del Global 5G Event, i l’acord entre les entitats tindrà una durada inicial de cinc anys, prorrogable a altres cinc.

Huawei invertirà al voltant d'un milió d'euros cada any per a dur a terme diferents projectes d'investigació capdavanters a l'àmbit mundial sobre la tecnologia 6G. Els programes seran triats per un comité format per cinc experts de la multinacional xinesa liderats per Wen Tong (director tecnològic de Huawei Wireless) i altres cinc de la UPV: Narcís Cardona, José F. Monserrat, José Capmany, Eva Antonino i Pascual Muñoz.

Què és el 6G?

El 6G serà la sisena generació de tecnologies de comunicació sense cables; és a dir, l’internet que utilitzen els dispositius mòbils per a connectar-se a la xarxa independentment del lloc on es troben. En l’actualitat, la majoria de dispositius disposen de 4G, que permeten visionar continguts a 200 megabytes per segon. Així, amb el 5G, la velocitat augmentaria fins a un gigabyte per segon i, si s’avança fins al 6G, les expectatives són d’arribar fins a un terabyte per segon.

“El 6G crearà una nova generació de xarxes mòbils més enllà del que coneixem hui dia. Per a nosaltres, haver sigut triats per Huawei suposa un gran impuls al lideratge internacional de la UPV respecte al disseny de les futures tecnologies, així com una oportunitat sense precedents per a tindre un paper clau en el futur del progrés tecnològic”, ha apuntat el rector de la universitat, Francisco Mora, en la presentació d’aquesta col·laboració aquest dilluns.

També et pot interessar

stats