Els hotels de Benidorm pengen el cartell de ple l'últim cap de setmana de l'any

La localitat registra reserves més pròpies de la temporada d'estiu, amb visitants atrets per la platja i el bon oratge

Un hotel de Benidorm durant l'últim cap de setmana de l'any.
Un hotel de Benidorm durant l'últim cap de setmana de l'any.

Un Cap d'Any a la platja. Benidorm es troba aquests dies de gom a gom. De fet, les 40.000 places hoteleres estan ocupades. "Podem dir tindrem el ple d'ocupació hotelera la nit de Cap d'Any. Fa deu dies estàvem al 91% d'ocupació i en els últims dies s'ha venut l'inventari que quedava. Així és que penjarem el cartell de ple", ha explicat Fede Fuster, president de la patronal hotelera Hosbec.

La bona temperatura, la platja i l'oferta hotelera són els principals atractius de la localitat. "És el segon any consecutiu que venim a Benidorm. És un lloc de molt bona temperatura, on tenim tot el que necessitem", assegura José Luis Barreiro, un veí de Cambrils (Tarragona) que aquest divendres ja estava prop del passeig marítim.

Per a alguns, Benidorm encara està en proves com a destí turístic d'hivern. "Abans veníem en el mes d'agost, però ara hem vingut a provar la temporada d'hivern. Benidorm ens agrada molt, pel clima i per l'ambient", assenyala Rocío Portillo, procedent de Deva (Guipúscoa).

Encara hi ha visitants que arriben a Benidorm des de més lluny, com Tere Ramaio, de Boiro (la Corunya). "Sempre anàvem a les Canàries per Cap d'Any, però vam veure un vol a bon preu cap a Alacant", explica. El seu pla aquesta nit és "no eixir de l'hotel". "Tenim sopar organitzat i no sé si ball. Aquests dies ens dedicarem a passejar, a anar a la Vila Joiosa... Són unes xicotetes vacances", afig.

El públic familiar destaca en les reserves, també a la ciutat d'Alacant. "Venen a passar el Cap d'Any, però també a gaudir d'un poc d'oci", assegura una treballadora de pisos turístics. Una de les inquilines assegura que es va decantar per aquest tipus d'allotjament per a "teletreballar" durant el matí i fer turisme a la vesprada. El 2023 la demanda d'apartaments turístics ha pujat un 6% i ja representen un 60% de les places d'allotjament disponibles a la Comunitat Valenciana.

En l'àmbit autonòmic, els hotels de la Comunitat Valenciana esperen una ocupació hotelera del 78% aquest cap de setmana, segons l'informe de previsió hotelera de Turisme.

Javier Vallés, vicepresident de la patronal Hosbec a la província de València, confirma una ocupació de mitjana del 78% al territori, amb pics d'un 95% a la ciutat de València. "Els principals atractius són la comoditat, la seguretat, l'oferta gastronòmica i els plans d'oci", amb el Bioparc i la Ciutat de les Arts com a focus principals.

També et pot interessar

stats