Els hospitals valencians registren 130 nous ingressos per la Covid-19 després de les festes de Nadal

El sistema sanitari valencià pateix la pressió més gran de tot l'estat espanyol. Un 13,51% dels llits estan ocupats per pacients amb coronavirus.

Imatge d'arxiu d'una ambulància a l'hospital la Fe de València
Imatge d'arxiu d'una ambulància a l'hospital la Fe de València

Els hospitals valencians tracten a hores d'ara un total de de 1.544 pacients de Covid, 246 ingressats a l'UCI, segons dades notificades aquest dissabte per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. La pressió hospitalària del sistema sanitari valencià continua augmentat, ja que aquesta xifra suposa un increment de 130 persones ingressades, un 9,20% més que aquest dimecres, quan eren 1.414. Aquesta tendència no s'observa a les unitats de cures intensives, on el nombre d'hospitalitzacions ha passat de 244 a 245.

Pel que fa a la distribució de les persones ingressades, les comarques del centre sumen un total de 918 hospitalitzats, 139 d'ells a la unitat de cures intensives; les comarques del sud han notificat 424 ingressos, 92 a l'UCI; i les comarques del nord han registrat 139 hospitalitzacions, 14 en situació crítica.

Quant als contagis, se n'han notificat 1.061 nous, una xifra que no mostra la realitat epidemiològica valenciana, perquè només inclou els contagis notificats en urgències els dies 24 i 25 de desembre. Com que els centres d'atenció primària han estat tancats, el nombre de contagis no pot interpretar-se com una davallada real de la incidència de la Covid-19.

Dilluns, quan s'actualitzaran les dades, tampoc no seran representatives de la situació de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, a causa del descans de part del personal sanitari durant el cap de setmana. Dimarts, però, es coneixerà una xifra més realista pel que fa a les persones contagiades pel coronavirus.

En l'última setmana, la incidència acumulada del coronavirus al territori valencià s'ha disparat un 47,68%, segons es desprén de les dades del Ministeri de Sanitat. Aquest dijous la taxa de contagis per cada 100.000 habitants durant els últims catorze dies era de 376,24, per damunt de la mitjana estatal, de 262,79.

La pressió hospitalària augmenta

Els hospitals valencians pateixen la pressió més gran de tot l'estat espanyol. Les últimes dades indiquen que 13,51% dels llits estan ocupats per pacients amb coronavirus, 5 punts per damunt de la mitjana espanyola. En el cas de les cures intensives, el 23,7% llits de les UCI es dediquen a malalts de Covid-19.

D'acord amb el sistema de valoració del risc acordat entre el Ministeri de Sanitat i les autonomies, aquests percentatges es corresponen a nivell un risc alt pel que fa a l'ocupació de llits per pacients Covid i a les UCI.

El 85% de morts eren majors de 70

De les 2.797 persones que han mort per coronavirus a la Comunitat Valenciana des de l'inici de la pandèmia, el 84,7% eren majors de 70 anys. Segons les dades de la Conselleria de Sanitat, el 40,9% del total de defuncions registrades són de persones que tenien entre 80 i 89 anys.

El segon tram d'edat més afectat pel coronavirus ha sigut el de les persones d'entre 70 i 79 anys, que representa un 25,5% del total de morts. Ara per ara, únicament s'ha registrat la mort d'una persona entre 10 i 19 anys i dues d'entre 20 i 29.

També et pot interessar