Els hospitals valencians, preparats per a eventuals casos positius

El doctor García Deltoro insisteix en À Punt que la malaltia és similar a la grip i estan preparats per a fer-li front.

L’Hospital General Universitari de València en una imatge d'arxiu
L’Hospital General Universitari de València en una imatge d'arxiu

L’expansió del Covid-19 a Itàlia, que deixa ja set víctimes mortals, genera preocupació a la Comunitat Valenciana, dies després que milers de valencians i valencianes es desplaçaren a Milà per assistir tant al partit del València en la Champions com a la fira internacional del calcer. 

Davant d’aquesta situació d'incertesa, el cap del servei de malalties infeccioses de l'Hospital General Universitari de València, Miguel García Deltoro, en una entrevista al 20H NTC, ha llançat un missatge de tranquil·litat i ha insistit que el coronavirus és com una grip i estan preparats per a fer-li front. 

“Tots els hospitals valencians s’estan preparant per si vingueren casos puntuals i casos aïllats i per intentar que no hi haja un brot i afecte la resta de la població”, ha afirmat el doctor.

D’altra banda, Deltoro ha recordat als valencians i valencianes que s’han desplaçat a Itàlia que, si no han estat als pobles que estan aïllats, la possibilitat de contagi del coronavirus és “molt baixa”. 

Sanitat llança un missatge de tranquil·litat

En aquest sentit també s’ha pronunciat la Conselleria de Sanitat, que ha llançat un missatge de tranquil·litat sobre la situació del Covid-19 a la Comunitat Valenciana. Així, han facilitat un document amb una sèrie de mesures de prevenció per a les persones que han estat els últims dies a les zones afectades. 

També et pot interessar

stats