Els hospitals valencians baixen dels 300 ingressats per primera vegada des de l’agost

La Comunitat Valenciana ha registrat 106 nous casos de coronavirus i 9 defuncions en l’últim dia 

Evolució de les hospitalitzacions per Covid-19 en 2021
Evolució de les hospitalitzacions per Covid-19 en 2021 / À Punt NTC

L'alentiment de l'avanç de la quarta onada a la Comunitat Valenciana es reflecteix en els centres sanitaris. Tot i registrar lleugeres pujades i baixades, la pressió hospitalària manté la tendència a la baixa que s'inicià al gener, amb l'entrada en vigor de les mesures més estrictes per a controlar la pandèmia des del confinament domiciliari. 

Amb un 15% de la població valenciana immunitzada amb la primera dosi, juntament amb la vigència de les mesures de control de la crisi sanitària, que restringeixen els aforaments, les reunions socials i la mobilitat de la ciutadania, de moment han aconseguit frenar els contagis tot i les festes de Sant Josep i Pasqua.  

Un dels indicadors epidemiològics on es pot veure aquesta frenada de la quarta onada és el de la pressió hospitalària. Hui hi ha 294 persones ingressades als centres sanitaris valencians, un escenari que no es produïa des del 19 d’agost, quan hi havia 277 malalts de Covid hospitalitzats en planta.

Pel que fa a les unitats de cures intensives, tendència a la baixa també es manté, però de manera menys accentuada. En aquests moments, hi ha 68 persones en vigilància intensiva, un registre similar al de principi de setembre, quan hi havia vora 70 malalts en UCI. 

106 nous casos i 9 morts en l’últim dia 

Atenent a l'última actualització de la situació epidemiològica del territori valencià, la Conselleria de Sanitat Universal ha comunicat 106 nous positius i 9 defuncions per coronavirus en les últimes 24 hores. Així, des de l'inici de la pandèmia, s'han contagiat 388.588 persones i n'han mort 7.263. 

D'altra banda s'han notificat quinze brots, la majoria d'origen social. Els més nombrosos han tingut lloc a Borriana (Plana Baixa), amb dos brots de 14 casos cadascun i d'origen educatiu i social, i a Benicàssim (Plana Alta) i Nules (Plana Baixa), ambdós amb 10 positius associats i d'àmbit social.  

També et pot interessar

stats