Els hospitals ofereixen menús especials amb salmó, rellom, rap i dolços nadalencs

També hi ha activitats nadalenques per a crear un ambient més acollidor, amb cors, visita d'esportistes o tallers per als xiquets.

Els menús dels hospitals públics inclouran salmó, rellom, arròs del senyoret o el tradicional tortell de Reis
Els menús dels hospitals públics inclouran salmó, rellom, arròs del senyoret o el tradicional tortell de Reis / Efe

Els hospitals de la xarxa pública sanitària de la Comunitat Valenciana serviran menus especials durant els dies més significatius de les festes nadalenques, que inclouran salmó, rellom, arròs del senyoret o el tradicional tortell de Reis, amb l'objectiu de fer més agradable l'estada dels pacients ingressats.

Els menús han sigut elaborats seguint les recomanacions nutricionistes i tenint en compte les necessitats mèdiques dels pacients, segons ha informat la Generalitat.

A més, cada hospital ha organitzat una programació d'activitats nadalenques per a crear un ambient més agradable i acollidor. En molts centres reben l'actuació de cors nadalencs, la visita de jugadors de diferents clubs esportius o organitzen tallers nadalencs per als xiquets, entre altres activitats.

Per exemple, a l'Hospital La Fe de València se servirà en la nit de Nadal amanida, crema de carabassa i salmó a la taronja per als adults, i pollastre al forn en pediatria. De postres, crema de gema per als adults i copa de xocolate en el menú infantil, així com dolços nadalencs.

El dia de Nadal se servirà amanida, sopa de Nadal amb verdures, medallons de rellom i pinya natural. La nit de Cap d'Any, el menú consistirà d'amanida, crema reina, rap, pastís selva negra, dolços nadalencs i raïm, i per al dia de Cap d'Any hi haurà amanida, paella de marisc i copa de xocolate i nata.

El menú de la nit de Reis serà ensalada, crema de bolets, filet empanat amb creïlles i macedònia de fruites. El 6 de gener el dinar estarà compost d'amanida, crema d'ametles, cuixa de titot amb creïlla palla i pastís gelat. A més, per a berenar hi haurà tortell de Reis.

Misses de Nadal i regals de Reis, a la presó de Picassent

La pastoral penitenciària de l'Arquebisbat de València organitza cada any una campanya nadalenca perquè els interns passen un Nadal pròxim a la presó. La campanya inclou repartir targetes nadalenques amb sobre i segell perquè puguen felicitar la família, així com una missa de Nadal, que aquest dimarts ha oficiat el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

També reparteixen bombons i s'organitza un concert de nadales a càrrec del cor de la capellania. A més, el 5 de gener, els Reis, en col·laboració amb l'Ajuntament de Picassent, avançaran regals als xiquets que estan a la presó amb sa mare, així com als reclusos del mòdul d'infermeria.

També et pot interessar

stats