Hospitalitzat un adolescent després de saltar pel balcó des d'un quart pis a Tarragona

El menor, de quinze anys i amb un autisme lleu, era víctima de burles a l'institut segons la família

Una aula de primària, en una imatge d'arxiu
Una aula, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Una família de la Ràpita (Tarragona) ha denunciat l'intent de suïcidi de son fill de 15 anys, que dilluns passat va llançar-se des del balcó d'un quart pis. El jove té un grau lleu d'autisme i, segons la família, era víctima de burles a l'institut.

El pare del menor, Josep Gual Rebull, ha denunciat el cas en les xarxes socials. Segons diu, "a petició" del fill. Ha explicat que l'adolescent va deixar un escrit en què indicava que no volia viure "en un món on la mala gent és aplaudida i les persones sensibles, nobles i de bon cor sempre tenen les de perdre".

El jove "miraculosament ha sobreviscut a una caiguda de 14 metres", però té "braços, cames i dues costelles trencats, a més de dues vèrtebres fracturades" i "ja porta diverses cirurgies", ha explicat Gual. Creu que el fill no era víctima “directament” d'assetjament, però sí de rialles i d'observacions vexatòries com "aquest és un friqui" o "mira'l com es mou".

En vista d'aquesta situació, denuncia, el xiquet va aïllar-se de l'entorn. "Estava completament sol dia rere dia, en l'hora del pati, a la biblioteca, per a no rebre burles" (...) "fins que arriba un dia en què la seua ment lògica diu: què faig jo ací? Ja no em queden moments de felicitat", ha explicat el pare.

Segon cas en una setmana a Catalunya

Es tracta del segon cas, en una setmana, de menors que es llancen pel balcó després de l'intent de suïcidi d'unes bessones de 12 anys a Sallent (Barcelona) pel suposat assetjament escolar que sofrien. Una d'elles va morir i l'altra està greument ferida. 

Els especialistes remarquen que les morts per suïcidi mai tenen el seu únic detonant, sinó que són el resultat de factors psicològics, biològics i socials que tenen tractament. Les persones amb conductes suïcides i els seus afins poden rebre ajuda les 24 hores telefonant a la línia d'atenció a la conducta suïcida: 024, al 112 o contactant amb el Telèfon de l'Esperança: 717 00 37 17

També et pot interessar

stats