Les hospitalitzacions pugen un 20% des de divendres, amb 531 persones ingressades

La Conselleria de Sanitat ha notificat 3.444 nous contagis de coronavirus des de l’últim balanç de dissabte

Sanitàries tracten a un pacient en una UCI d'un hospital a Darmstadt (Alemanya)
Sanitàries tracten un pacient en una UCI d'un hospital / Reuters

L’escalada dels contagis de la cinquena onada a la Comunitat Valenciana ja té els efectes més clars en la pressió hospitalària, que repunta des del cap de setmana. Ara mateix hi ha 531 persones ingressades als centres sanitaris valencians, un 20% més que en l’últim balanç que la Conselleria de Sanitat Universal va publicar divendres, quan hi havia 441 malalts en planta. 

Creix al mateix ritme la pressió a les unitats de cures intensives. Hui en dia hi ha 92 malalts en vigilància intensiva, vint més que en l’últim balanç de divendres. 

És el major augment de la pressió hospitalària des que es va iniciar aquesta cinquena onada valenciana a mitjans d'octubre, amb el final de la majoria de les restriccions per contindre l’avanç de la covid. Una tendència a l’alça que encara no mostra símptomes d’arribar al pic màxim. En l'onada anterior el pic màxim d'hospitalitzacions va ser de 731.

Més de 3.000 contagis des de dissabte

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 3.444 nous contagis de coronavirus des de l’últim balanç de dissabte. Creix així el nombre de casos actius a la Comunitat Valenciana. Hui dia hi ha 16.094 persones contagiades, 3.000 més des del cap de setmana. 

Pel que fa a les defuncions, Sanitat ha informat de la mort de dues persones de 58 i 83 anys. Per això, el total de decessos des que va començar la crisi sanitària s’eleva a 7.941. 

Des de l’última actualització s’han registrat quatre grans brots. Dos d’àmbit educatiu a Sant Vicent del Raspeig i Torrevella, de 13 casos cadascun; a Monòvar, d’origen social i 10 positius; i a l’Olleria, d’àmbit educatiu i 20 casos associats. 

També et pot interessar

stats