Les hospitalitzacions creixen un 40% en una setmana, fins a les 527 persones ingressades

La Comunitat Valenciana ha registrat 3.185 nous contagis de coronavirus des de dissabte

Un dels corredors de l'Hospital Clínic de València, un dels centres valencians que acull pacients amb Covid-19
Un dels corredors de l'Hospital Clínic de València / Efe

L’increment sostingut dels contagis de coronavirus a la Comunitat Valenciana durant l’últim mes té ja efectes en la pressió hospitalària. Hui en dia hi ha 527 persones ingressades als centres sanitaris valencians; és un 40% més que fa una setmana, quan hi havia 379 malalts de Covid. 

Per a trobar uns registres semblants ens hem de remuntar al 17 de març, quan el nombre de persones ingressades era de 533. Però, en aquells moments, l’escenari que vivia el País Valencià era molt diferent, amb un ritme de vacunació endarrerit i amb unes fortes restriccions per a controlar la pandèmia. 

Pel que fa a les unitats de cures intensives, puja també el nombre de malalts en vigilància intensiva. En aquests moments, hi ha 66 persones ingressades, 15 més que fa només una setmana. 

A pesar de l’augment continuat de la pressió hospitalària durant les últimes setmanes, els registres valencians encara no han fet saltar les alarmes. Actualment, segons les dades del Ministeri de Sanitat, la taxa d’ocupació en planta és del 4,91%, mentre que en les UCI és del 8,41%, els dos indicadors de risc baix. 

3.185 nous contagis des de dissabte

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 3.185 nous positius de coronavirus des de dissabte, pel que fa a la xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la crisi sanitària s’eleva fins a les 434.694. 

D'altra banda, s'ha registrat una defunció en els últims set dies, per la qual cosa el total de decessos des del començament de la pandèmia creix fins als 7.471. 

Dels brots registrats, quatre tenen 10 o més casos associats, i l'origen és social en tots. Estan a València (10 casos), Villena (10), Sant Vicent del Raspeig (12) i Alacant (10). 

També et pot interessar

stats