Hosbec denúncia que l’‘hotelització’ d’habitatges es consolida a Alacant

Airbnb ja comercialitza més del doble de places d’allotjament que l’oferta hotelera de la ciutat.

Una habitació d'hotel en una imatge d'arxiu
Una habitació d'hotel en una imatge d'arxiu / Manuela Jaeger (Pixabay)

L’Associació Empresarial Hotelera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (Hosbec) ha denunciat que el fenomen de l’hotelització d’habitatges s’ha consolidat a la ciutat d’Alacant. Així, ha atribuït aquesta situació a l’existència de plataformes de comercialització com Airbnb o HomeAway.

La patronal hotelera ha afirmat que Airbnb ja comercialitza més del doble de places d’allotjament que l’oferta hotelera de la ciutat. Segons les seues dades, la capacitat oferida ascendeix a 16.400 places, mentre que les places hoteleres de la ciutat no arriben a les 7.000. La major part de l’oferta es concentra en el centre, en la platja Sant Joan i en la zona del cap de l’Horta, i s’hi solen allotjar una mitjana de cinc persones.

El 2019 han crescut un 5% les propietats turístiques, amb una mitjana anual de 3.799 allotjaments. L’increment s’ha registrat en major mesura a les cases completes, que són el 77% del total i sumen 166 habitatges més que el 2018.

Uns ingressos de 41 milions d’euros

L’ocupació mitjana anual se situa en el 60%, la qual cosa es tradueix en uns ingressos de més de 41 milions d’euros, i un 40% de creixement en els guanys.

La patronal hotelera sosté que aquesta activitat es duu a terme per “pocs gestors de propietats de la plataforma” i que darrere d’ella s’amaguen “grans grups empresarials de capital privat” que comercialitzen els habitatges com a allotjament turístic, “sense tindre un propietari fix que habite o s’allotge habitualment en l’habitatge”.

També et pot interessar

stats