Horta és Futur presenta un recurs al TSJCV contra l’aprovació del pla especial de la ZAL

La plataforma obrirà un ‘crowdfunding’ perquè la ciutadania puga col·laborar amb les despeses del recurs.

Imatge aèria d'arxiu de la zona de la Punta afectada pel Pla especial de la ZAL del port de València
Imatge aèria d'arxiu de la zona de la Punta afectada pel Pla especial de la ZAL del port de València

La plataforma Horta és Futur NO a la ZAL ha presentat un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana contra el decret que ha aprovat el pla especial de la ZAL i contra determinacions del pla d’acció territorial de l’Horta que obvien la protecció d’aquesta “zona estratègica per al territori valencià”.

Segons ha afirmat la plataforma en un comunicat, el pla incorre en “greus defectes de procediment perquè assumeix que el sòl sobre el qual es desenvolupa és urbà”, tret que ja va resoldre el Tribunal Suprem en una sentència el 2015.

D’aquesta manera, tal com indiquen en Horta és Futur NO a la ZAL, l’error procedimental “pot implicar l’anul·lació del pla per quarta vegada”. Això suposaria una nova oportunitat per a recuperar l’espai de la ZAL per a horta i espais naturals, que connectarien el final del Túria amb el Saler i l’Albufera.

A més, l’associació ciutadana ha anunciat que en els pròxims dies obrirà un crowdfunding o micromecenatge perquè la ciutadania puga col·laborar amb les despeses del recurs.

També et pot interessar

stats