Cada hora demana ajuda una dona valenciana a les oficines de víctimes de delicte

8 de cada 10 persones ateses a les 23 seus desplegades a la Comunitat Valenciana són dones.

Interior de l'oficina d'assistència a les víctimes de delictes a València
Interior de l'oficina d'assistència a les víctimes de delictes a València

La xarxa valenciana d'oficines d'assistència a les víctimes de delictes violents i contra la llibertat sexual ha atés 8.000 persones en els sis primers mesos de l'any. El 84 per cent són dones. De fet, cada dia hi han acudit de mitjana 23 dones com a possibles víctimes d'un delicte de violència de gènere. A la Comunitat Valenciana hi ha ja 23 oficines desplegades, un model pioner que es va implantar el gener del 2018 i que presta assistència integral a les víctimes de qualsevol delicte amb el suport de lletrats, psicòlegs i treballadors socials.  

Els casos més nombrosos que s'han atés en els primers sis mesos de l'any són els de violència de gènere, que representen el 61,5%. Els segueixen els casos de violència domèstica, que representen el 9% i els delictes contra la violència i menors, el 6%. De les 4.200 víctimes de violència de gènere registrades en les oficines valencianes, 3.600 tenien aplicada una orde de protecció.

La lletrada Raquel Campos treballa a l'oficina de València i destaca que un dels objectius fonamentals que es persegueixen és que es perda la por de denunciar. En aquest sentit, destaca que s'acompanya les víctimes durant tot el procés jurídic, se'ls dona suport emocional, assessorament sobre drets, ajudes, tramitacions o assistències socials. 

També et pot interessar

stats