Els homes van demanar menys de l'1% de les ajudes per violència de gènere el 2018

El 2018 16.210 dones van demanar la renda com a víctimes de violència de gènere, davant de 123 homes víctimes de violència domèstica.

Més de 300 persones s'han concentrat a Callosa d'en Sarrià contra la violència masclista
Més de 300 persones s'han concentrat a Callosa d'en Sarrià contra la violència masclista / Morell (Efe)

Un total de 123 homes van demanar el 2018 la renda activa d'inserció (RAI) com a víctimes de violència domèstica, segons ha informat el director general del Servei Estatal Públic d'Ocupació (SEPE), Gerardo Gutiérrez, cosa que suposa el 0,74 per cent del total de les ajudes.

"El 2018 hi hagué 16.210 dones que van demanar la renda activa com a víctimes de violència de gènere, i tan sols 123 homes la van demanar com a víctimes de violència domèstica", causada, segons ha puntualitzat Gutiérrez, per altres familiars, no necessàriament dones.

El director general ha advertit sobre els "comentaris que amb poc rigor s'estan donant", en plena polèmica per la posició de Vox de no donar suport al PP i Ciutadans a Andalusia si es manté la llei de violència de gènere. També ha recordat la proposta dels populars d'ampliar les ajudes a homes per violència domèstica i ha criticat "aquesta confusió que es vol incorporar en el discurs polític".

Gutiérrez ha concretat que la RAI és l'única ajuda laboral que té en compte les víctimes de violència de gènere i de la violència domèstica, un assumpte "perfectament regulat" des de fa més d'una dècada i que tots els partits polítics coneixen. "Davant tanta confusió com s'està donant, els homes són un 0,74% i el problema està en l'altre 99%", ha emfatitzat.

També et pot interessar