La jutgessa interna en un CIE els dos detinguts per abusar sexualment de huit dones a Elda

La jutgessa ha decretat llibertat provisional per les agressions però al mateix temps ha acordat que ingressen en el Centre d'Internament d'Estrangers de València, ja que es troben en situació irregular

Efectius de la Unitat de Dona i Família de la Policia Nacional d'Elda-Petrer en una imatge d'arxiu
Efectius de la Unitat de Dona i Família de la Policia Nacional d'Elda-Petrer en una imatge d'arxiu / Policia Nacional
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 de juny 2022 - 10:33 Actualitzat: 09 de juny 2022 - 09:50

La Policia Nacional ha detingut dos homes de 21 i 31 anys en relació amb diversos abusos sexuals durant les festes de Moros i Cristians d'Elda (Vinalopó Mitjà).

L'arrest ha tingut lloc després de rebre la denúncia d'almenys huit dones, tres d'elles menors, amb un relat similar: el de dos homes que s'acostaven enmig de la festa i els feien tocaments als genitals i als pits contra la seua voluntat, a més d'abraçar-les i intentar besar-les. Les denúncies remeten a diferents episodis d'abusos, els dies 5 i 6 de juny, que les víctimes, de diferents grups, atribueixen a dos joves amb una descripció similar que coincideix amb els detinguts. 

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, els dos detinguts han passat a disposició del jutjat d'instrucció 3 d'Elda, que es troba en funcions de guàrdia. La jutgessa ha decretat llibertat provisional dels detinguts, però al mateix temps ha acordat, a petició de la Policia Nacional, que ingressen en el Centre d'Internament d'Estrangers de València, ja que es troben en situació irregular a Espanya i tenen els dos una resolució administrativa que acorda la seua expulsió del territori i la seua devolució al país d'origen.

La jutgessa ha obert, en relació amb els fets, dues causes per delictes contra la llibertat i indemnitat sexuals. En una d'aquestes, que afecta mitja dotzena de víctimes, estan investigats els dos detinguts, mentre que en la segona, amb dues víctimes, només està implicat un dels arrestats.

L'actuació dels agents va començar la matinada del dia 6 per les alertes i denúncies de diverses dones, al voltant de les 3:40 hores. Els agents detingueren els presumptes autors en dues tandes. Hores després de localitzar el primer, la telefonada al 091 d'una altra víctima conduïa al segon, que presumptament també està implicat en els altres casos. La investigació de la Unitat de Família i Dona (UFAM) de la comissaria d'Elda-Petrer relaciona els detinguts amb altres denúncies per abusos que s'hi feren el dia anterior. La Policia Nacional manté oberta la investigació per la possibilitat que apareguen més víctimes. 

Aquest dimecres els agents han traslladat els detinguts des de la comissaria d'Elda fins al jutjat de guàrdia. 

Es dona la circumstància que l'Ajuntament d'Elda va activar una campanya i diverses iniciatives per a previndre agressions sexistes durant les festes de Moros i Cristians, que la localitat ha celebrat del 2 al 6 de juny.

També et pot interessar

stats