Home embarassat i persona de gènere neutre embarassada, entre els 37 nous emojis que arribaran als mòbils

Segons ha informat Jane Solomon, lexicògrafa principal d'Emojipedia, les noves icones les ha publicades aquesta setmana el Consorci Unicode

Nova col·lecció d'emojis 2021
Nova col·lecció d'emojis 2021 / Emojipedia

L'home embarassat i una persona de gènere neutre embarassada es troben entre els 37 nous emojis que arribaran abans de finals d'any als dispositius mòbils. Aquesta setmana l'empresa Consorci Unicode ha publicat nous emojis, segons ha explicat en el seu blog Jane Solomon, la lexicògrafa principal d'Emojipedia, el principal lloc de referència dels emojis. La noves icones s'integren en Emoji 14.0.

Entre les noves icones també trobarem llavis que es mosseguen i creuament de mans, entre moltes més. Pel que fa a les dues icones de l'home i la persona embarassada, venen a sumar-se a la dona embarassada, una icona que forma part de la família d'emojis des del 2016.

Com explica Solomon, "les noves opcions d'embaràs poden ser utilitzades per a la representació d'homes trans, persones no binàries o dones amb cabells curts, encara que -per descomptat- l'ús d'aquests emojis no es limita a aquests grups", ha explicat.

Per què hi ha un emoji d'home embarassat?

Com arreplega Solomon, "deixant de costat les convencions de noms, els homes poden estar embarassats. Això s'aplica al món real, com per exemple els homes trans, i als universos de ficció, com per exemple Arnold Schwarzenegger en Júnior i els materials promocionals del raper queer Lil Nas X, per al seu àlbum Montero. Les persones de qualsevol gènere també poden estar embarassades. Ara hi ha emojis per a representar-ho".

Què són els emojis inclusius?

Explica Jane Solomon que, amb el tractament de persona, home i dona, els emojis busquen la inclusió pel que fa al gènere. El consorci Unicode ho explica així: "Les representacions dels emojis de gènere inclusiu no pretenen representar només les persones amb identitat o presentació de gènere no binària, sinó que pretenen ser inclusives de veritat, en el sentit que no estan marcades o són ambigües quant a la presentació de gènere".

Qui està darrere dels emojis?

Però qui està darrere de la màquina de fabricar emojis? Consorci Unicode, una ONG que s'encarrega de coordinar la norma Unicode, que té com a principal objectiu utilitzar aquests símbols gràfics (emojis) per tal d'aconseguir un llenguatge més universal, així com objectius d'uniformitat i unicitat, a més de facilitar el tractament informàtic, la transmissió i visualització de textos de nombrosos idiomes. Uns recursos que han sigut molt útils per als videojocs, per exemple.

Com diu Jane Solomon, els emojis, al llarg de la seua història han anat evitant l'abstracció amb l'objectiu de ser cada vegada més específics i, fins i tot, com en els últims temps, més inclusius. La variant de gènere s'ha vist en altres exemples, com Santa Claus, amb versió d'home i de dona.

També et pot interessar