Condemnat a 14 anys de presó per agredir sexualment la seua exparella a Callosa de Segura

L'home va amenaçar i colpejar la dona, a qui tenia prohibit acostar-se, abans de consumar l’agressió sexual

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

L'Audiència d'Alacant ha condemnat un home de 29 anys a 14 anys i sis mesos de presó per violar i colpejar la seua exparella sentimental a Callosa de Segura, amb qui va concertar una cita malgrat que havia estat condemnat prèviament per un delicte de lesions en l'àmbit de la violència masclista i tenia prohibit aproximar-s'hi a menys de 300 metres.

Els fets jutjats van tenir lloc els primers dies de febrer del 2021, quan l'acusat va concertar una cita en un solar amb qui havia estat la seua parella, sabent que la prohibició d'aproximar-se a ella continuava vigent. 

Una vegada allí, li va llevar la targeta del telèfon mòbil i la "va amenaçar, la va agafar del coll i la va colpejar amb un pal, dient que l'anava a matar si no feia el que ell volia", moment en el qual va consumar l'agressió sexual. Després, la va forçar a acompanyar-lo fins al domicili en el qual havien conviscut per a, una vegada allí, tornar a agredir-la.

L'endemà, va obligar-la a anar als jutjats d'Oriola, "vigilant-la en tot moment", perquè el jutjat de violència sobre la dona li retirara una denúncia prèvia que havia presentat contra ell. En aquest moment, ella va aprofitar per a demanar ajuda, la qual cosa va permetre que es procedira a l'arrest de l’agressor, que es trobava en els voltants del Palau de Justícia.

La credibilitat de la víctima

En el judici, l'acusat només va admetre que havia estat comunicant-se amb la seua exparella a través de missatges telefònics en els dies previs i que ella havia manifestat la intenció de retirar-li la denúncia. A més, va declarar que havien quedat a veure's i que, després, tots dos van anar a la casa en la qual residia ella i van mantindre relacions sexuals consentides.

No obstant això, el tribunal confereix credibilitat al testimoni de la víctima per la persistència i els detalls que va donar en totes les declaracions al llarg de la instrucció. A més, la sentència subratlla que els fets van quedar corroborats també per la versió oferida per dos agents de la Policia Local d'Oriola, que van practicar l'arrest de l'acusat, i altres dos de la Policia Nacional, que van entrevistar la víctima.

La sentència no considera provat que l'acusat retinguera contra la seua voluntat la víctima i que no la deixara eixir del domicili durant tota la nit del 2 al 3 de febrer del 2021, per la qual cosa resol l'absolució respecte al delicte de detenció il·legal, però sí que l'obliga a indemnitzar amb 250 euros per les lesions i amb altres 12.000 pels danys morals. 

També et pot interessar

stats