Hivern en plena tardor

Primeres gelades i enfarinades de la temporada.

VÍDEO | Hivern en plena tardor

L'entrada d'una massa d'aire d'origen àrtic arriba al nivell màxim aquest diumenge. Després de les tronades fortes que durant la vesprada de dissabte van agranar el centre i el sud del territori, ha entrat el fred d'una manera contundent, un fet poc habitual per a final d'octubre. De fet, aquesta passada nit s'han registrat gelades en moltes de les zones altes de la Comunitat Valenciana, com es pot veure en la taula següent on es recull l'observatori i l'altitud en què es troba.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia, a l'octubre, una entrada d'aire fred d'aquestes característiques se sol donar cada cinc anys i, respecte de l'actual, es pot afirmar que no teníem temperatures tan baixes en aquesta època de l'any, com a mínim, des de l'any 2008. 

Però aquest ambient hivernal no estaria complet si no hi afegírem les primeres nevades que han enfarinat les muntanyes del nord. Ja ahir de vesprada, el cim del Penyagolosa va aparéixer emblanquinat i durant la nit també han caigut nevades dèbils en cotes d'uns 1.200 metres. Les càmeres web de l'Agència Valenciana de Meteorologia ho testimonien.

I aquest diumenge no us deixeu enganyar pel sol que llueix en gran part del territori. L'ambient continuarà de ple hivern, amb màximes que a l'interior es quedaran per davall dels 10 °C. La pròxima nit tornarà a ser molt freda i demà el protagonisme serà per al vent de mestral. Ja ho veieu, tenim hivern per a unes quantes hores més. 

També et pot interessar

stats