Hisenda veta la rebaixa del preu de l'aigua del Xúquer

L'import es queda finalment en 0,35 euros per metre cúbic, tot i que els regants reclamaven 0,20.

Hisenda veta la rebaixa del preu de l\'aigua del Xúquer
Hisenda veta la rebaixa del preu de l'aigua del Xúquer

El Ministeri d'Hisenda, al qual pertany Acuamed, ha vetat la rebaixa del preu de l'aigua del riu Xúquer. Segons allò que s'ha acordat en la reunió entre la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la Junta Central d'Usuaris del transvasament Xúquer-Vinalopó, el metre cúbic es queda en 0,35 euros, lluny dels 0,20 que reclamava el col·lectiu de regants. 

La directiva marc sobre l'aigua de la Unió Europea i un informe intern de la Confederació va fer pensar als agricultors que podien accedir a eixa rebaixa, és a dir, a eximir-los de pagar els costos d'amortització de l'obra que es va executar en 2005. Aleshores es van canviar les instal·lacions de la presa d'aigua de Cortes de Pallars a l'assut de la Marquesa.  

El col·lectiu de regants valencians ha expressat ja la insatisfacció per aquesta decisió. "Suposa tornar al punt inicial", ha lamentat José Antonio Berenguer, president de la Junta d'Usuaris del Vinalopó. Considera que si han de pagar l'amortització de l'obra no podran viure d'eixa aigua. "Morirem arruïnats", ha sentenciat. 

També et pot interessar

stats