Hisenda tornarà 10.400 milions als contribuents, un 4,5% més que l'any passat

La declaració de la renda es pot presentar des d'aquest dimarts per internet, telèfon o en l'app

VÍDEO | Hisenda tornarà 10.400 milions als contribuents, un 4,5% més que l\'any passat

La campanya de la renda 2018 comença aquest dimarts, de manera que les declaracions d'IRPF i patrimoni es poden presentar des d'aquest matí per internet, per telèfon i a través de l'aplicació mòbil de l'Agència Tributària. La principal novetat en la campanya d'enguany és que no es podrà presentar la renda en paper

Les persones contribuents que preferisquen presentar la declaració de manera presencial en oficines hauran d'esperar fins al 9 de maig per a sol·licitar la cita prèvia i fins al 14 de maig per a ser ateses.

En qualsevol cas, el termini de presentació acaba l'1 de juliol, excepte en els casos amb resultat a ingressar que vulguen domiciliar-se, que hauran de fer-se abans del 26 de juny. Enguany, es preveu superar els 20 milions de declaracions, de les quals un 70%, equivalent a 14,3 milions de contribuents, tindrà dret a una devolució conjunta de 10.400 milions d'euros, un 4,5% més que l'any passat. 

Tindran l'obligació de presentar la declaració, entre altres supòsits, qui ingresse rendes del treball de més de 22.000 euros d'un pagador o més de 12.643 euros de diversos pagadors.

Entre les novetats d'aquesta campanya, figuren reduccions per a qui ingresse menys de 16.825 euros, l'exempció d'IRPF de les prestacions de maternitat i paternitat o noves deduccions per maternitat, família nombrosa o cònjuge amb discapacitat a càrrec. Altres novetats són la reducció de la quota per a les rendes baixes i més deduccions per a la inversió en noves empreses, o despeses de guarderia.

Qui té l'obligació de presentar la declaració?

Entre altres supòsits, aquells que ingressen rendes de treball de més de 22.000 euros d'un pagador o més de 12.643 euros de diversos pagadors. No obstant això, les persones que no estiguen obligades poden optar per presentar la declaració en cas que puguen beneficiar-se d'una devolució.

Qui es podrà beneficiar de les reduccions per rendes baixes?

Els contribuents amb rendes inferiors a 16.825 euros es beneficiaran d’una reducció de la seua quota. 

Com pot presentar-se la declaració?

Per internet a través del programa Renda Web, a través de l'aplicació mòbil de l'Agència Tributària, amb el pla d'ajuda telefònica Li toquem o presencialment en oficines.

Quines són les noves deduccions a les prestacions de maternitat i paternitat?

Els ingressos corresponents a les prestacions de maternitat i paternitat cobrats el 2018 estan exempts del pagament d’IRPF. La deducció per maternitat s’incrementa en 1.000 euros anuals, addicionals als 1.200 euros anuals que ja estaven en vigor, quan el contribuent sufrague despeses de custòdia en guarderia o centres d’educació infantil autoritzats.

S’estableix alguna deducció per cònjuge amb discapacitat a càrrec?

Els pressupostos 2018 estableixen una deducció de 1.200 euros anuals (100 euros al mes), que en 2018 només s’aplicarà en els mesos d’agost a desembre, amb la qual cosa la deducció màxima serà de 500 euros.

Quin és l’increment de la deducció per a famílies nombroses? 

En la nova campanya de la renda s’incrementa la deducció per família nombrosa. L’augment és de 600 euros anuals (50 euros al mes) per cada fill a partir del quart per a la categoria general o del sisé per a la categoria especial, però en l’exercici 2018 només s'aplica d’agost a desembre, amb la qual cosa la deducció màxima serà de 250 euros.

També et pot interessar

stats