Hisenda reconeix que la Comunitat Valenciana és la que més finançament necessita

1.488 milions de dèficit fins el mes de novembre.

Imatge d'arxiu de la Comissió de Política Fiscal i Financera
Imatge d'arxiu de la Comissió de Política Fiscal i Financera / À Punt NTC.

La Comunitat Valenciana presentava fins a novembre de 2019 un dèficit de 1.488 milions d’euros, una xifra que representa l’1,29% del producte interior brut (PIB) i la converteix en l’autonomia amb més necessitat de finançament, segons un comunicat del Ministeri d’Hisenda.

El dèficit de les autonomies fins a novembre va ser de 3.125 milions, xifra que suposa un 0,25% del PIB, i cinc d’aquestes, Canàries, País Basc, Navarra, La Rioja i Astúries, van tindre superàvit, mentre que la Comunitat de Madrid va aconseguir l’equilibri pressupostari.

En un comunicat, Hisenda indica aquest dimarts que la comunitat que més dèficit va presentar i, per tant, la que requereix més finançament, va ser la Comunitat Valenciana, amb l’1,29% del seu PIB, que equival a 1.488 milions d’euros.

Entre les comunitats que el dèficit, en termes percentuals, va superar l’1% figuren Múrcia (1,32%), Castella-la Manxa (1,17%) i Extremadura (1,10%).

El superàvit més elevat el va computar, en termes absoluts, el País Basc amb 804 milions d’euros (1,07% del seu PIB) i Canàries (1,30%) i només la Comunitat de Madrid va registrar equilibri en els seus comptes.

També et pot interessar

stats