Hisenda destapa un frau d'11 milions d'euros en venda de gasoil modificat en gasolineres

La trama operava des d'Alacant i distribuïa el combustible sense pagar impostos en estacions de serveis de baix cost.

Hisenda destapa un frau d'11 milions d'euros en venda de gasoil modificat en gasolineres
Hisenda destapa un frau d'11 milions d'euros en venda de gasoil modificat en gasolineres

L'Agència Tributària ha completat una investigació que ha permés desmantellar una trama de distribució de gasoil modificat en gasolineres de baix cost per a eludir els controls fiscals. L'organització operava des d'Alacant però actuava en huit comunitats autònomes i s'ha saldat amb 43 detencions, 10 de les quals han ingressat a la presó.

També s'han embargat immobles, vehicles d'alta gamma, més d'un centenar de comptes bancaris i 300.000 euros en efectiu d'aquesta organització, que actuava en huit comunitats autònomes i que podria haver defraudat vora 11 milions d'euros.

L'organització adquiria en altres països de la Unió Europea els productes, de característiques pràcticament idèntiques al gasoil d'automoció però dissenyats específicament per a eludir els procediments de control fiscal, la qual cosa facilitava la seua arribada a Espanya de manera opaca.

La distribució es realitzava en estacions de servei de baix cost sense haver pagat l'impost especial d'hidrocarburs, fet que permetia oferir preus molt competitius, i a més l'organització no ingressava a Hisenda l'IVA que cobrava als seus clients.

L'organització comptava amb una xarxa d'empreses i col·laboradors que cobrien tota la cadena de negoci, des d'empreses que facturaven i rebien el producte fins a societats instrumentals, empreses de transport o proveïdors d'additius, a més de comercials i testaferros.

Els treballs continuen i s'han tramitat ordes europees d'investigació de moviments de diners i s'ha obert un expedient de cooperació judicial internacional.

També et pot interessar

stats