Hilando Vidas, un projecte per a reivindicar les dones rurals dels Serrans

500 dones teixiran per a cobrir un edifici de València amb el lema "Sororitat Serrania".

VÍDEO | Hilando Vidas, un projecte per a reivindicar les dones rurals dels Serrans
Hilando Vidas, un projecte per a reivindicar les dones rurals dels Serrans

Aquest diumenge 500 dones de la comarca dels Serrans encapçalades per l'associació Hilando Vidas començaran a teixir per a cobrir un edifici de la ciutat de València . Amb el lema "Sororitat Serrania" volen retre homenatge a les dones que viuen en l'entorn rural. 

L'objectiu és crear una gran instal·lació artística per al 8 de març del 2020, Dia Internacional de la Dona, que servirà per a dignificar el paper de les dones rurals. Ascen Martínez, membre d'Hilando Vidas, ha explicat que volen utilitzar l'art per a "reivindicar el paper de moltes dones que ho han tingut difícil pel fet de viure en pobles de l'interior". La comissària de la intervenció artística, María José Cabanes, ha explicat que volen "plasmar la germanor entre dones teixint milers d'hexàgons que representen les bresques de les abelles com a símbol d'equip".

En treballs previs el projecte col·laboratiu, han posat l'accent en la violència de gènere, l'explotació sexual i la maternitat i a l'agost. Vora 70 dones, de 12 a 90 anys, mostraren a les Alcubles el resultat de teixir durant un any cobrint els carrers i les balconades de diversos materials com ara la llana, el plàstic o teles reutilitzables. 

També et pot interessar

stats