Hi haurà sis nous jutjats de violència de gènere a València, Alacant, Castelló i Elx

Els sis nous jutjats contra la violència masclista se sumaran als 40 existents.

Pilar de la Oliva, ha avançat que es posaran en marxa sis nous jutjats de violència de gènere
Pilar de la Oliva, ha avançat que es posaran en marxa sis nous jutjats de violència de gènere

En l'obertura de l'any judicial a la Comunitat Valenciana, la presidenta del Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) , Pilar de la Oliva, ha avançat que es posaran en marxa sis nous jutjats de violència de gènere. Tres estaran a València i tres més a Alacant, Castelló i Elx. Uns jutjats que se sumaran als 16 jutges especialitzats en violència masclista que ja existeixen, i als altres 24 jutjats mixtos que també aborden aquests casos. De la Oliva, ha reconegut que, a pesar que "el sistema no és infal·lible, aconsegueix salvar la vida a milers de dones i xiquets".

La presidenta del TSJCV ha posat en valor el treball de jutges, fiscals, policies, guàrdies civils, psicòlegs i forenses. Segons De la Oliva, cal transmetre a la societat un missatge de confiança. Fer el contrari, apunta, "erosiona la confiança de les víctimes en el sistema. I això no ho podem permetre".

Segons l'informe de la Fiscalia, presentat durant l'obertura de l'any judicial, l'any passat es van obrir 21.700 procediments per violència de gènere, i 2.300 procediments per violència domèstica. Dades que suposen un increment del 6%.

Al solemne acte d'inici del curs judicial, fet a la seu del TSJCV, han assistit, a part dels membres de la judicatura, el president de la Generalitat, Ximo Puig,i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo.

També et pot interessar

stats