No hi haurà publicitat institucional en periòdics que mantinguen els anuncis de prostitució

Aquest dimarts entra en vigor la nova Llei de publicitat aprovada per les Corts al maig.

La norma ha tardat més del que estava previst a aprovar-se després d'una llarga negociació entre els diferents grups parlamentaris
La norma ha tardat més del que estava previst a aprovar-se després d'una llarga negociació entre els diferents grups parlamentaris / À Punt Notícies

Les institucions públiques valencianes no contractaran publicitat institucional en periòdics que continguen també anuncis de comerç sexual o que fomenten la prostitució. 

Aquesta és una de les mesures incloses en la nova Llei de publicitat institucional, aprovada per les Corts el mes passat. Una mesura de pressió que obliga els mitjans a escollir entre els beneficis que els aporten anuncis com estos, o els de les campanyes d'institucions públiques que es paguen amb els diners de totes i tots. La publicitat institucional és una de les principals fonts d'ingressos per a la premsa, per això alguns diaris ja han retirat els anuncis amb contingut sexual. 

La professora del Màster de Gènere de la Universitat de València, Lucía Gómez, i membre de l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona d'aquesta universitat ha analitzat, per a À Punt Notícies, la rellevància de la llei. Gómez ha destacat: “les dones no som cossos que es puguen ofertar perquè els homes puguen accedir, per un preu mòdic, al seu plaer, perquè això reprodueix tota la desigualtat". De res serveix que es facen campanyes oficials per la igualtat si després donem als xics aquest missatge: “mireu aquests cossos nus, són per a vosaltres”, ha conclòs.

Tres anys de tramitació

La norma ha tardat més del que estava previst a aprovar-se després d'una llarga negociació entre els diferents grups parlamentaris. Han sigut pràcticament tres anys de tramitació des que la presentara la diputada de Compromís Isaura Navarro. L'entrada en vigor, finalment, suposa també complir un dels punts del Pacte valencià contra la violència masclista aprovat al setembre.

També et pot interessar

stats