Els hereus podran gestionar la 'vida digital' de les persones mortes

La comissió de Justícia del Congrés ha aprovat regular per llei el testament digital dins de la Llei de protecció de dades de caràcter personal.

Els hereus podran gestionar la \'vida digital\' de les persones mortes
Els hereus podran gestionar la 'vida digital' de les persones mortes

La comissió de justícia del Congrés ha aprovat per unanimitat regular per llei el testament digital. Els hereus o familiars directes, sempre que la persona que ha mort no ho haja prohibit expressament, podran gestionar o suprimir-ne tots els continguts en línia, com ara comptes bancaris i xarxes socials.

Aquesta regulació arriba de manera paral·lela a les peticions de la indústria electrònica per a crear una llei de drets digitals en la qual s'incloga aquest testament. Finalment, s'ha inclòs la mesura en el projecte de llei orgànica de Protecció de dades de caràcter personal, en tràmit en el Congrés.

Les persones legitimades podran decidir sobre el manteniment o eliminació dels perfils personals de les persones mortes. A més, el responsable al qual se li comunique la sol·licitud d'eliminació dels comptes "hi haurà de procedir sense dilació", apunta el text.

La llei especifica, a més, que les comunitats autònomes amb dret civil, foral o especial propi es regiran pel que s'ha establert en la seua legislació. És el cas de Catalunya, que té en marxa la Llei sobre voluntats digitals.

També et pot interessar

stats