Has rebut este missatge de la DGT en el mòbil? No l'òbrigues, és una estafa

Trànsit avisa que mai notifica les infraccions per correu electrònic o SMS i aconsella eliminar-lo i no fer clic

Frau campanya de la DGT

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha alertat d'una nova onada de phishing a través d'enviaments massius de SMS i correus electrònics als ciutadans en què reclamen un suposat pagament pendent d'una multa de trànsit per a obtindre les dades bancàries i privades de les víctimes.

"Mai es notifiquen les infraccions per correu electrònic o SMS, les diferents multes es comuniquen sempre per correu postal o a través de la Direcció Electrònica Viària", adverteix l'organisme.

La DGT aconsella en cas de rebre este SMS o correu electrònic "eliminar-lo" i, en qualsevol cas, mai fer clic en l'enllaç indicat ni interactuar-hi.

Arran d'esta situació, també s'ha posat a la disposició de la ciutadania el web del Centre de Resposta a Incidents de Seguretat (Incibe), https://www.incibe.es/ciudadania/ayuda/reporte-de-fraude, per a poder denunciar els missatges.

El phishing és una tècnica fraudulenta comuna en internet amb la qual es pretén captar dades privades dels usuaris: noms d'accés a comptes bancaris, contrasenyes, dades de les targetes de crèdit, etc.

Els ciberdelinqüents obtenen esta informació a través de la falsificació de pàgines web que l'usuari coneix, on es dupliquen i es demana que s'hi introduïsquen les dades confidencials que es vol obtindre.

També et pot interessar

stats