Habitatge busca solucions al costat de la Sareb a Alfafar, Torrent i Riba-roja de Túria

L'adquisició pública d'habitatges per a duplicar el parc públic de vivenda és una de les línies estratègiques de la Generalitat.

Els alcaldes d'Alfafar, Riba-roja de Túria i Torrent, juntament amb el representant de la Sareb i el vicepresident Dalmau durant la reunió
Els alcaldes d'Alfafar, Riba-roja de Túria i Torrent, juntament amb el representant de la Sareb i el vicepresident Dalmau durant la reunió / Ajuntament de Torrent

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s'ha reunit amb el director de Responsabilitat Social Corporativa de Sareb, Gaspar González-Palenzuela, i els alcaldes d'Alfafar, Torrent i Riba-roja de Túria per a buscar una solució per a les famílies que viuen en habitatges propietat de la Sareb en aquests municipis.

Martínez Dalmau ha destacat la col·laboració de totes les parts per a estudiar cas a cas i "garantir el dret a l'habitatge" de les més de 200 famílies afectades, per la qual cosa ha ressaltat que la Sareb ha mostrat la seua disposició a informar quan vegen que poden sorgir "situacions problemàtiques" per a estudiar-les i actuar amb temps, segons informa aquest dilluns la Generalitat.

En la trobada s'ha tractat principalment l'adquisició pública d'habitatges, una de les línies estratègiques de la Generalitat, ja que des de Conselleria desitgen duplicar el parc públic perquè, segons Dalmau, el 80% de la població valenciana viu en zones que necessiten més habitatges. Per a complir aquest objectiu s'han destinat 10 milions dels pressupostos de 2021 a l'adquisició d'habitatges per part dels ajuntaments.

A més, en la reunió s'han estudiat altres fórmules com la renovació del lloguer, i la negociació de les famílies que vulguen comprar, sempre que es negocien uns preus justos i s'estudie de manera personal cada cas.

Després de la reunió, segons la Generalitat, els alcaldes han mostrat la seua satisfacció pel resultat i les propostes plantejades a les famílies.

L'alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha declarat que l'objectiu era que la gent "puga estar tranquil·la a casa seua", mentre que el de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat el compromís adquirit amb la Sareb i la coordinació entre les administracions i aquesta entitat a través d'una planificació a tres bandes. Per últim, l'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara, ha comentat que els ajuntaments han de fer un diagnòstic de cada família i veure-hi les solucions existents.

Per la seua part, el representant de la Sareb en aquesta reunió, Gaspar González-Palenzuela, ha agraït la disposició de la Generalitat i els ajuntaments per a buscar solucions compatibles amb el mandat de la companyia, ja que han defensat la venda d'immobles de manera responsable col·laborant amb l'Administració per a incrementar el parc públic d'habitatge i poder atendre els casos de vulnerabilitat.

També et pot interessar

stats