Els habitants de la Vall de la Gallinera tarden un mes a obtindre cita mèdica

La falta de professionals de la medicina agreuja l'assistència sanitària en zones rurals

Els habitants de la Vall de la Gallinera tarden un mes a obtindre cita mèdica / À Punt NTC

Fins a un mes per a obtindre cita mèdica. És el que s'estan trobant molts habitants de la Vall de Gallinera, que pertanyen a l’àrea de salut de Pego, a la Marina Alta. La falta de professionals empitjora l'assistència sanitària en zones rurals. Els ajuntaments demanen solucions. 

La falta de professionals de la medicina agreuja l'assistència sanitària en zones rurals. A l’àrea de salut de Pego, que també cobreix valls de la Marina Alta, la falta de substituts afecta 1.500 pacients que no obtenen cita, en molts casos, fins un mes després.

Un dels nuclis és Alpatró, un dels pobles de la Vall de Gallinera, a la Marina Alta. Els problemes per a trobar personal són evidents.

Els habitants pateixen el que consideren un abandó assistencial. A l’àrea de Pego, d’on depén aquesta zona, han d’esperar fins a trenta dies per a ser atesos.

L’estiu va ser complicat i ara anem de cara a l’hivern, amb un augment de la grip i d'altres malalties habituals en aquesta estació. El departament de Dénia, al qual pertany tota esta àrea, reconeix la situació, però assegura que les urgències estan ateses en aquest hospital, amb una cadència de 200 pacients diaris. 

També et pot interessar

stats