Habiliten en oficines de turisme valencianes més de 200 punts d’atenció a les víctimes de violència de gènere

Un equip de professionals atendran les possibles agressions masclistes i les enviaran a l’atenció de la Xarxa de Centres Dona 24h.

Oficina de turisme valenciana, en una imatge d’arxiu
Oficina de turisme valenciana, en una imatge d’arxiu / GVA

Un total de 213 oficines d’informació turística repartides al llarg de les comarques han habilitat espais d’atenció a les víctimes de violència de gènere per tal de no abaixar la guàrdia aquest estiu, després del repunt de denúncies que es registraren durant el confinament.

Un equip de professionals formades per la vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives atendran els casos que es puguen presentar, a més de visibilitzar i sensibilitzar el masclisme estructural que suposa l’assassinat de vora huit dones a l’any a la Comunitat Valenciana. La directora general de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such, ha explicat en un comunicat que l’objectiu és aportar “seguretat, protecció i major qualitat a l’atenció de les dones que visiten el territori” i, en cas de detectar-se alguna agressió masclista, enviar-la a l’atenció de la Xarxa de Centres Dona 24h.

La mesura té, a més, la col·laboració dels ajuntaments dels municipis adherits a les Tourist Info, que són els encarregats de gestionar tant les oficines com la major part del personal que hi treballa.

També et pot interessar

stats