Guterres exigeix més voluntat política en al lluita contra el canvi climàtic

La vespra de la Cimera Mundial del Clima, el secretari general de l'ONU ha dit que estem en un punt de no retorn.

El secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, en roda de premsa
El secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, en roda de premsa / Jesús Hellín (Europa Press)

En la prèvia de la Cimera Mundial del Clima que comença aquest dilluns a Madrid, el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha exigit major voluntat política en la lluita contra el canvi climàtic. "El punt de no retorn contra la crisi climàtica se'ns tira damunt", ha dit.

Segons ell, cal aconseguir compromisos més ambiciosos en aspectes importants perquè els canvis climàtics estan ocorrent més ràpid del previst. Entre d'altres ha destacat el fet de posar un preu al carboni i acabar amb les centrals tèrmiques de combustibles fòssils.

Guterres ha afegit que el seu missatge no és de desesperació sinó d'esperança, perquè, segons ha dit, és possible parar l’agressió contra la naturalesa.

En la cimera es preveu l'assistència de 25.000 persones de 200 països. Inicialment s'anava a celebrar a Xile, però degut a la crisi interna que està patint el país, la organització va haver de traslladar la seu de manera urgent. Per això 1.500 persones enllesteixen a contrarellotge el treball d'un any fet en només tres setmanes

Durant 12 dies, recorreran estes instal·lacions mig centenar de caps d'estat i de govern de tot el món, però la presència més esperada és la de l'activista ecologista Greta Thunberg, que fa unes setmanes va iniciar el seu viatge a Madrid des dels Estats Units. 

El trànsit a l'aeroport de Madrid-Barajas augmentarà un 6%. I per a incrementar la vigilància, s'ha activat el nivell 4 antiterrorista i s'ha suprimit el tractat Schengen de lliure circulació.

També et pot interessar