El guru mundial de les bicicletes visita València durant la Setmana de la Mobilitat

La Fira de la Mobilitat a la plaça de l'Ajuntament de València i el Dia sense Cotxes són algunes de les activitats programades del 15 al 22 de setembre.

El guru mundial de les bicicletes visita València durant la Setmana de la Mobilitat
El guru mundial de les bicicletes visita València durant la Setmana de la Mobilitat

L'Ajuntament de València se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat amb l'objectiu de promoure un transport més sostenible. Així ho ha explicat hui, en roda de premsa, el regidor de Mobilitat Sostenible, Guiseppe Grezzi. La celebració comença aquest cap de setmana (dissabte 15 i diumenge 16) amb la Fira de la Mobilitat a la plaça de l'Ajuntament de València, on la gent que s'acoste podrà conéixer les últimes novetats en el sector del transport sostenible, a més de participar en activitats organitzades per a tot tipus de públic. Grezzi ha recordat que és la tercera edició i que, en anys anteriors, va ser,precisament en aquesta fira on es podien provar els patinets elèctrics. 

"Es parla molt ara dels patinets, però, des de fa tres anys, la gent ha pogut conéixer-los en la fira de la mobilitat. Es podran conéixer, també, cotxes, motos i bicicletes elèctriques. Hi destaquem, especialment, les solucions d'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda", ha explicat el regidor.

L'Ajuntament ha convidat a fer una conferència el 19 de setembre Morten Kabel, considerat el guru mundial de les bicicletes i director de Copenhagenize, la companyia encarregada de fer el rànquing mundial de les millors ciutats per a anar amb bici.

La Setmana de la Mobilitat inclou diverses activitats, com La ciutat de les xiquetes i xiquets, inspirada en l'obra de Francesco Tonucci, en la qual els xiquets eixiran al carrer a reconéixer l'espai públic i posaran nota als comportaments dels ciutadans pel que fa a mobilitat.

També s'ha organitzat una competició de cargobike a la Marina de València, debats i xarrades al llarg de tota la setmana. 

També et pot interessar

stats