Guillem Agulló i Isabel-Clará Simó: Castelló de la Plana llevarà el nom franquista de carrers

Carlos Fabra Andrés, alcalde franquista de la ciutat i pare de l'expresident de la Diputació Carlos Fabra serà un dels noms que s'eliminaran

Castelló canviarà el nom franquista de tres carrers per complir amb la llei de la memòria històrica / À Punt NTC
Miquel Blázquez
Tica Cuesta
12 de novembre 2021 - 17:06

L'Ajuntament de Castelló de la Plana aposta pels noms de Guillem Agulló i Isabel-Clará Simó per a substituir noms de carrers com els actuals de Carlos Fabra Andrés i de Fernando Herrero Tejedor, tots dos d'un marcat passat franquista. La mesura s'emmarca en la llei de memòria històrica.

L'Ajuntament de Castelló ha decidit eliminar de la llista de carrers el nom de Carlos Fabra Andrés, alcalde franquista de la ciutat i pare de l'expresident de la Diputació Carlos Fabra. Entre les propostes pera a substituir-lo, figura el nom de l'escriptora Isabel-Clara Simó.

També se substituirà el nom de la plaça en honor al secretari general del Movimiento Fernando Herrero Tejedor i, en el seu lloc, s'estudia posar-li el nom del jove antifeixista Guillem Agulló, assassinat a Montanejos.

Els noms definitius se sabran d’ací a poc de temps, quan el ple de l'Ajuntament aprove els canvis, complint així amb la llei de memòria històrica.

També et pot interessar

stats